Nyelésnél kellemetlen gombóc érzés, váladékleragadás mitől lehet?
Allergia valamilyen ételre, vegyi anyagra, gyógyszerre.
Én ismerem ezt a tünetet én is allergiás vagyok pld mogyoró, hal, gyógyszer. Nekem a folyamatos flavin szedésével és calcium sandoz ivással elviselhetők a tünetek.
Ahogy az előttem lévők is írják lehet allergia. Ha allergiás vagy akkor annak más tüneteit is észlelnéd, ha savad van és azt böfögöd vissza (reflux) akkor a gyomorszájnál maró érzést éreznél, hányingered lenne, hánynál a stressztől meg az idegtől lehet gombóc érzés a torkodban a váladék meg gyulladásra, vírusra utal lehet valami lappang benned nehéz így megmondani hogy mitől lehet túl keveset írtál és a panaszaid alapján csak ezt tudom mondani.
A nyákot ha felköhögöd ne nyeld le hanem köpd ki mert csak a gyomom fájást fog csinálni a nehéz légzés is a nyák miatt lehet, ha sűrű és nehezen tudod felköhögni szedj AMBROXOL-t vény nélkül kapható, a légzésedet is könnyíti szóval ezt ajánlom és hogy menny vissza az orvoshoz.
írd le a panaszaidat részletesen mert ez túl kevés utána én is okosabb leszek
nos a pontos panaszom,enyhe fulladás,nyeléskor érzem h váladék van a torkomban,felköhögéskor akkor zöld váladék (gondolom gyulladás),levegő kilégzéskor néha sípoló hang.
Amugy nyeléskor patogó hang van a fülembe az mitől lehet,és a jobboldali valamikor hangosabban,eddig is volt vagy csak most figyeltem fel rá?
nos végül is nem vagyok orvos de a panaszai alapján én azt gondolom hogy gyulladásról lehet szó, ha volt láza akkor biztos gyulladás ha nem akkor allergia.
Nyeléskor a "pattogó hang" a fülében azért lehet mert a torkában megduzzadt nyirokcsomó és a lerakódott nyák megnehezítik a nyelést és ilyenkor ez ingerli a dobhártyáját a fülében. (főleg ha az orra is be van dugulva) A megduzzadt nyirokcsomók miatt érzi a szorító, fájó gombóc érzést is a torokban, az enyhe fulladás meg a sípoló hang kilégzéskor a lerakódott nyáktól van a légútban. Javaslom szedjen AMBROXOL-t vagy más nyákoldót, ez a nehéz légzésén is segítene.
itt írhat orvosnak is aki válaszol önnek mindenre:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!