Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csináljak 4-3 éve a...

Mit csináljak 4-3 éve a kemény székrekedések miatt? (Sürgős)

Figyelt kérdés
Előröl kezdem:most 12 éves vagyok.Székrekedési problémáim 4-3 éve kezdődtek... még ha jól emlékszem-ciki-nem ciki- nem mertem elmenni wc-re,1,akár 2 hétig sem ment a dolog,néha a gatyába is ment bele...sőt...sok olyan volt...persze ez nagyon sűrű volt,örültem neki,ha normálisat tudtam vécézni...a bekakilásnak,és a 2 hetes nemtudok vécézésnek vége...de viszont már 2 éve van vége....de megmaradt az 1 hét,és még most is már 1 hete nem tudtam/féltem is elmenni vécére,mivel volt mostanában,hogy nagyon megerőltettem magam,bőrbevérzéseim lettek nyak alatt.El mentem vele orvoshoz,ugye ott mondták meg hogy mi a gond...kaptam rá C vitamint.Most 1 hétig nem tudok 2 éve,s nem merek elmenni wc-re,csak ha már futnom kell...mit tegyek magammal,hogy ezt le tudjam küzdeni?(mellékelten szúrós érzés is majdnem minden kakilásnál..mintha valamit kakilás közben húznának ki belőlem)
2011. jún. 12. 20:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
aranyèrre gondoltal màr ??
2011. jún. 12. 20:47
 2/15 A kérdező kommentje:
s ezt mire érted?
2011. jún. 12. 20:49
 3/15 anonim ***** válasza:
(mellékelten szúrós érzés is majdnem minden kakilásnál..mintha valamit kakilás közben húznának ki belőlem) - erre
2011. jún. 12. 20:57
 4/15 A kérdező kommentje:
az olyan,mintha belülről a kakiból valami éles dolog állna ni,mint egy éles körzőhegy...aranyeremet párszor kellett visszanyomnom...
2011. jún. 12. 20:59
 5/15 anonim ***** válasza:

A rostokban gazdag táplálkozás sokat segít! Próbáltad már a zabkását? Vagy például nagyon jó a lenmag is.3-4 kanálnyit egy nagy pohár vízzel. Vagy 2 evőkanálnyit picit megtörve joghurtba keverni reggelente (mondjuk 3 másodpercre bedobod a turmixgépbe), a lényeg, h ne őröld porrá. Nagyon jó még az aszalt szilva és a füge. Esetleg segíthet még, ha megiszol reggel egy bögre meleg, eléggé cukros tejet - ha nem vagy tejérzékeny. És nem tudom, hogy állsz a csokoládéval, de azt kerüld. Vagy vannak jó teakeverékek.

Bocs, hogy rákérdezek, de írod, hogy nem mersz elmenni wc-re? Az azzal járó fájdalomtól félsz, vagy valami szégyenérzeted van ezzel kapcsolatban?

2011. jún. 12. 21:11
 6/15 anonim ***** válasza:
És aranyérre nem adott az orvos semmit? Mikor jártál nála utoljára ezzel a problémával? A szüleid tudnak róla?
2011. jún. 12. 21:16
 7/15 anonim ***** válasza:

Valószínűleg az aranyéren túl a végbelet borító nyálkahártya is megsérült, berepedt, vagy fekély alakult ki rajta. Ezeket az eltéréseket a kemény széklet erőltetett kiürítése okozza. A berepedés a záróizom görcsét idézi elő, ami gátolja a seb gyógyulását. Ez egy ördögi kör.

Minden székelés után 10-15 perces forró ülőfürdő csillapítja a kellemetlen érzést, és fokozza a helyi vérkeringést, ami elősegíti a gyógyulást. Emellett a táplákozáson is érdemes változtatni. Többb növényi rost és elégséges napi folyadékbevitel. Kerülni kell a sok ülést és naponta rendszeresen mozogni. Használhatsz székletlazítót, kúpokat, krémeket. És nem szabad halogatni a székelést. Hiszen a későbbre halogatás, a székelési inger elnyomása keményebb és nagyobb széklet létrejöttét eredményezi, aminek szervezetből való eltávolítása újabb csapás a sérülékeny visszerekre, nyálkahártyára.

Mivel a panaszaid évek óta fennállnak érdemes lenne proctológiára beutalót kérni a ho-tól.

2011. jún. 12. 21:16
 8/15 A kérdező kommentje:
A fájdalomtól,és azért,mert egyszer majdnem elájultam az erölködéstől-orvos semmit se csinál vele,én meg magam vagyok,anyámat nem terhelem vele,mivel nagyon sok betegségem van,van ami óvodás korom óta lábamon valami ismeretlen ekcéma faj...
2011. jún. 12. 21:19
 9/15 A kérdező kommentje:
Igen,s amikor volt hogy egy héten tudtam 2* vagy 3* megoldani,akkor nem volt mindig a kellemetlen szúrás.a válaszokat köszönöm. Igen,minden családtag tisztában van vele(apám is,de ő nem velem él :( elvált)
2011. jún. 12. 21:22
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem ismerem a táplálkozási szokásaidat, de kerüld a tésztákat, kenyeret, lisztes, keményítős ételeket, és fogyassz sok folyadékot. Kérd meg anyukád, hogy vegyen valamilyen gyógynövényteát, ami ilyen gondokra hatásos, és igyál belőle sokat. De a zöldtea is jó. Ezeket idd cukor nélkül. A sok folyadék lazítja a székletet, és nem kell erőlködnöd vele. Az aszalt szilva és füge tényleg nagyon jó, legyen inkább az a nasi, vagy akár reggel is megehetsz pár darabot. Mozogj, ha csak teheted, vécézés előtt guggolj le párszor, masszírozd a hasad, az is tud segíteni. Mikor sikerül elmenned wc-re, utána jó volna valamilyen tisztító kúra, de ehhez jó volna anyukád segítségét kérned, mert a te korodban nagyon fontos, hogy elég tápanyaghoz juss. Értem, hogy nem akarod anyukád terhelni ezzel, de a székrekedés sok más betegséged okozója is lehet. Lelassul az anyagcseréd, ami hosszú távon nagyon nem jó. Nem tudom, hogy hány kilós vagy, de ha túlsúlyos vagy, annak is állhat ez a hátterében. Olcsó és természetes megoldásokat javasoltam. Hashajtó tablettát végső esetben, szintén anyukáddal megbeszélve is szehetsz, vagy vannak cseppek is - az orvosod is felírhatja, ha végképp nem válik be semmi. És menj mindig el, ha pici ingert is érzel. Visszatartani nagyon nem jó! Ha a suliban kellemetlen, akkor próbálj beszélni az osztályfőnököddel, hogy a tanárok engedjenek ilyenkor ki - biztos kellemetlen lesz róla beszélni, de ha itt mertél róla beszélni, akkor vegyél erőt magadon, és merj az offőddel is, a te érdeked, hogy egészséges felnőtt legyél! És nagyon szép, hogy anyukádat kímélni akarod, de egyszerűen vannak szituációk, amikor igenis segítséget kell kérned tőle a problémáid megoldásában - márpedig ez egy olyan helyzet.
2011. jún. 12. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!