Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Bokatörés után hogyan?

Bokatörés után hogyan?

Figyelt kérdés
Külbokatörésem volt ma vették le a gipszet és alig bírom mozgatni a lábfejem, konkrétan semennyire sem, és még hátul a bokámnál be van dagadva, ez természetes? Lehet már mozgatnom a lábfejem?
2011. jún. 10. 17:19
 1/3 anonim ***** válasza:
Mozgatni lehet terhelni ne terheld még ha úgy érzed ,hogy bírod is terhelést. Haverom is így járt sportoló volt eltörte a bokáját ahogy lábra bírt állni rögtön terhelte további kemény sportolással. Gondolom elcsúsztak a csontok a további terheléstől és akkora a bal bokája mint a jobb 2x ese. szóval okosan. pihenj sokat legyél türelemmel.
2011. jún. 10. 17:34
 2/3 anonim ***** válasza:

nekem a kül-és belbokám is tört egyszerre, csavarokkal meg lemezekkel tákolták össze.. több, mint 4 hónapja történt. 2 hónapig szigorúan csak fekvés volt, kb. egy hónappal ezelőtt tudtam először mankó nélkül járni, bár eléggé bicegve, a vádlim csont és bőr, a bokám nem nagyon apad, és állítólag ez addig így lesz, amíg ki nem veszik a fémeket :D

de, hogy ne csak rólam szóljon a hozzászólás... szerezz be feketenadálytőt (drogériákban, patikákban lehet kapni) és azzal kenegesd a duzzadt részeket, nekem valamennyit használt

2011. jún. 30. 22:47
 3/3 anonim válasza:
ti mennyi idő után tudtatok újra sportolni? nekem be volt gipszelve már 3 hétig mikor kiderült hogy elcsúszott a csont és meg kell operálni. a törés pont ma történt 6 hónapja, már sétálok de mikor felállok valahonnan akkor kell pár lépés, hogy ne bicegjek viszont kocogni még alig-alig tudok csak.
2012. nov. 5. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!