Szorongó (elkerülő) személyiségzavarból ki lehet gyógyulni v. csak enyhíteni tudják a tüneteket? És orvosi segítség nélkül egyáltalán nem lehetséges?
Figyelt kérdés
Környezetemben van valaki akire illenek a tünetek, szeretnék segíteni. Azt mondta, hogy már ő is érzi, valami nincs rendben. Ez jó jelnek számít, hogy nem tagadja, hanem beismeri, hogy problémái vannak? Lélekgyógyász, kineziológus segíthet?2009. márc. 19. 21:12
1/3 anonim válasza:
Pszichiáter, pontosabban pszichoterapeuta segíthet. Az nagyon jó, ha érzi a problémát és tud róla veled vagy mással beszélgetni.
Talán menne egyedül is a változás, de szerintem az sokkal nehezebb lenne és tovább tartana, mint külső támogató (pszichiáter) nélkül.
2/3 anonim válasza:
Ennél azért sokkal nehezebb felállítani diagnózist.
(Én borderline-os vagyok, ezért állítom), ha valóban személyiságzavarról van szó az ismerősöd esetében, akkor feltétlenül kell egy pszihoterapeuta.
Ki lehet gyógyulni, sok munkával és idővel, terápiával és ha szükséges gyógyszeres támogatással.
3/3 anonim válasza:
Ez furcsa h te akarsz felállítani diagnózist. Ha még nem tetted akkor olvasd el Döme László Személyiségzavarok c könyvét. Abban jól le van írva minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!