A depresszió biztos jele az aluszékonyság, álmatlanság?
Mert hiába alszok éjjel 7-8 órát is, napközben állandóan fáradtnak érzem magam, mintha nem is aludtam volna. És ez mostmár oda vezet(ett), hogy rendesen nem is tudok odafigyelni az iskolára meg a kötelezettségeimre.
Járt valaki hasonló cipőben?
Ez nem depresszió.
Lehet túlterheltség, sok stressz, de az úgynevezett "tavaszi fáradtság" is.
Ilyen esetben töltsd fel a szervezeted vitaminokkal, ásványi anyagokkal lehetőleg ne kapszula, hanem sok zöldség, gyümölcs formájában.
És sokat légy friss levegőn, lehetőleg városi forgalomtól távol, nyugtató környezetben.
A depresszió sokkal összetettebb mint amit leírtál.
Depresszió tünetei: levertség, öröm, érdeklődés elvesztése minden iránt ami eddig érdekelt, kedvtelenség, önleértékelés, szomorúság, üresség érzés, közömbösség érzés minden iránt, öngyilkossági gondolatok, önvádolás,bűntudat, testsúly jelentős csökkenése/növekedése rövid idő alatt, alvászavar, és ezáltal a fáradtság is.
Történt veled mostanában nagyobb trauma? Haláleset, szerelmi bánat, családi gond? Lenne oka annak hogy depressziót "diagnosztizálj magadnál?
Fáradtságod oka lehet: helytelen tálálkozás, kevés mozgás, mentális túlterheltség.
Megoldás: Egyél egésségesen, sportolj, kapcsolódj ki egy kicsit a mentális tevékenységedből(tanulásból, munkából), erre jó módszer szerintem a hangszeren játszás, tv nézés, számítógépes játékok-meglepő hogy mennyire el tudnak lazítani agyilag:)
Sok sikert!
Hát én első körben inkább vérvételre mennék a helyedben, mint pszichiátriára.
A depressziónak esetleg egyik tünete lehet ilyen is. XD
Inkább vérszegény vagy, pocsékul táplálkozol, nincs elég vitaminbeviteled, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!