Pécsett lehet pénzért vért adni?
De ne hasonlítsd már Ausztriát Mo-hoz!!!! Vagy szerinted egy szinten van a két ország?
A takarító azért kap pénzt a kórház takarításáért, mert az a munkája, dolgozik érte. A véradás nem munka! Az egy szívesség embertársaid felé! Nem tudom,hogy mit szólna az az anyuka, akinek a két éves gyerekének kell a vér,hogy fizetni kell érte! Ne haragudj de a gondolkodásod alapján erősen kétséges,hogy egyetemre jársz!
Utolsó:
Épp, hogy te gondolkodsz rosszul. Te általában is elítéled a pénzért való véradást (alaptalanul). Az más kérdés, hogy MO-n ezt nehezebb lenne megvalósítani, de mivel Ausztriában (és minden fejlett országban) adnak pénzt a vérért, ez azt jelenti, hogy ők nem ítélik el, elvégre is magadból adsz nem is keveset, ami egy időre le is gyengíti a szervezetedet.
Azért mondom,ha neked ez ekkora áldozat és te így gondolkozol, akkor neked nem szabad vért adni!
Meg megnézném,hogy ha Ausztriában azt mondanák,hogy nincs többé fizetség érte, csökkenne-e a véradók száma? Mert szerintem nem!
És lehet,hogy rosszul gondolkodom, de soha nem fogom jó ötletnek tartani,hogy egy segítségért, ami életet ment és nekem semmibe nem kerül (hagyjuk már a szervezet gyengülést, 50 kg-os vagyok és alig kottyan meg), azért pénzt kell adni, főleg olyan helyzetben, amikor a kórházakban a betegek a folyóson fekszenek!
Bár lelkes híve vagyok a véradásnak, és vannak indokok az ingyenesség fenntartása mellett, de ezek inkább praktikusak, mint etikaiak. (Senki nem szeretné ha a pénz miatt rizikósabb emberek is elmennének vért adni.) Szóval ne tessék leoltani a kérdezőt.
"De mint mondottam, én már ingyen is adtam vért, csupán azt nem értem, hogy miért ne lehetne egy-egy ilyen véradásért adni egy 500 Ft-ot pl."
Én minden alkalommal kaptam 500 forintot kajajegyben.
Én is csak arról tudok, hogy plazmaferezisért fizetnek itthon, és jelenleg csak Budapesten és Debrecenben elérhető. Engem nem vonz, maradok önkéntes véradó ingyen.
Nem kéne ám ennyire leszolni a kérdezöt.
A vérplazmáért kapsz 25 eurot Bécsben busz visz ki. Itthon is kapsz pénzt a plazmáért csak joval kevesebbet.
Kedves hozzászolok már miért ne fizessenek a vérplazmáért? Fizessenek csak, gyogyszert csinálnak belöle és jo nagy haszonnal eladják Nekünk. Ha a gyogyszergyárak lelkiismeret nélkül rárakják a nagy hasznukat a gyogyszerekre és még havonta árat is emelnek miért ne fizesenek az alapanyagért.
Mennyi rászorult ember él itt akinek nincs segitsége egyedül él nyomorban.
Ha egy kisnyugdijas, munkanélküli, hajléktalan, mély szegénységben élö stb.... ember bemegy a gyogyszertárba és kér receptre INGYEN (mert nincs rá pénze) olyan fontos gyogyszert amit mindig kéne szednie szerintetek adnak Neki ingyen. Hát nem, lelkiismeret nélkül elküldik. Kit érdekel mi lesz Vele.
A közgyogyot felejtsétek el anyámnak a havi össz.pénze 27.000.-ft, mert le van százalékolva sulyos betegségekben szenved a gyogyszerei ára havonta 15600.-ft és elutasitották a közgyogy kérelmét. Ha Én nem segitenék vagy éhen halna, mert kiváltotta a gyogyszereit, vagy rövid idön belül meghalna, mert nem tudja kiváltani és szedni a gyogyszereit és összeomlana a szervezete. Persze lehet korházba vinni 1 hétig megkapja a gyogyszereit amig korházban van 1 hét után kiteszik a gyogyszerek nélkül lelkiismeret furdalás nélkül.
Tehát fizesenek csak a gazdag gyogyszergyárak INGYEN NINCS SEMMI a szegényeknek sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!