Osteoclastoma! Kinek volt, hogyan kezelik?
azt olvastam és azt mondták hogy kikaparják a csonból/ról ezeket a jó indulatú daganat féléket.
gondolom érzéstelenítik, de ezzel be kell feküdni, vagy haza jöhetek ha megcsinálják,mennyire fájdalmas?visszatérhez újra?
nekem is volt,ugyanaz a sztori,mint előző válaszolónak,csak nekem most kiújult,de csonton kívül a lágyrészben...hát ez is egy műtét lesz sajnos,de szerintem jobb,mintha csonton belül újult volna ki.(így nem kell annyit mankózni talán:P)
ja és én úgy hallottam,hogy gyakran kiújul,de nem akarlak ijjesztegetni...mocsok egy betegség,de állítólag már létezik gyógyszer rá (infúziós),csak itthon még nem engedélyezett,de nemsokára az lesz remélhetőleg.mondjuk ez csak a kiújulás ellen jó.de ha érdekel még vmi,akkor szívesen válaszolok
Nem említette a doki hogy kiújul, de olvastam róla. Reménykedem hogy nem jön elő, mert ez egy sérülés miatt lett.
Várom az időpontom, mikor műtik, de jó lenne már túllenni rajta:)
hát kiújulni azt olvastam én is hogy a kapcsolódó csonton szokott, de ezt még nem hallottam hogy ezen kívül is.Én csak attól félek hogy más csontjával töltik ki.Honnan tudom hogy nem lesz bajom belőle?
Szia!
Nekem is szintén ez a betegségem.2006-ban kezdődött és sajnos még mindig ezzel küszködök.Már 2-szer kiújult.Debrecenben az ortopédiai Klinikán műtött Dr. Csernátony Zoltán.Altattak, én direkt így kértem.Valahogy nem akartam hallani a fúrást.:S A bokacsontom belsejében alakult ki.Ugyanitt alakult ki újra és újra.Az üreget csontcementtel töltik ki, amennyiben huzamosabb ideig nincs recidiválás, akkor töltik ki a saját csontoddal, amit a csípőből vesznek ki.
Az első műtétem előtt nagy fájdalmaim voltak.Miután megműtöttek, minden rendben ol, nem fájt.Viszonylag gyorsan felépültem, de ez az utolsó műtét alahogy nem az igazi.Kb fél é eltelt mire azt mondhatom hogy már nem fáj.:(
Minden alkalommal 3 napot voltam kórházban.
Téged hol fognak műteni és hol alakult ki a betegség?
engem 5 hete műtöttek Pesten az ortopéd klinikán. Az orvosom is nagyon rendes volt, nem is panaszkodhatom egyikükre sem.
Nekem egy régi sérülésből alakult ki valószínűleg , így azért reménykedem hogy nem jön elő újra.
A kisujj melletti lábujjam alappercében volt, ezt műtötték meg, de én másnap este haza is jöhettem.
Igaz mankóval jártam utána(az orvos túlzásnak találta)d nem tudtam anélkül menni,csak betekert lábbal.
Még ma sem járok rendesen, mert az ideg kissé meg lett piszkálva, de remélem rendbe jön. Azt mondta még 1-2 hónapig normális ha fáj. Majd októberben megyek kontrollra.
Neked kitartást, a boka a lehető legrosszabb hely...
Akkor te még "szerencsés" is vagy.
Igen, a boka elég rossz.Nem igazán tudtam behajlítani.Egyébként nekem is sérülés után alakult ki valószínűleg.Nem ijesztgetni akarlak.
Jobbulást, és reméljük te nem jársz majd úgy mint én...
köszönöm! remélem nem jön elő...nem kellemes..
És remélem neked is meggyógyul és nem jön elő újra!
Neked is jobbulást! Én csontforgácsot kaptam , remélem nem jön elő többet.
Kisujj igen de még mindig bicegek, és ez is fáj, főleg a térdeim már kivannak a terheléstől:S
És neked is a legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!