Mi történik azután, ha a háziorvos cukorbetegséget állapít meg? Kórházba kell menni?
Ha a cukrod olyan magas, hogy insulinra fognak, akkor előfordul, hogy egy hétre befektetnek, azért, hogy beállítsák az inzulin-szintet, de csak ennyi!
Édesanyám 35 évig kapta az insulint.
A cukorbetegség az étkezésre való kellő odafigyeléssel kezelhető, mellette az élet egyéb területén ugyanolyan életet tudsz élni, mint bárki más.
Köszönöm a gyors válaszokat!
Kedves 2., az édesanyádnál a 35 év alatt nem lépett fel szövődmény? Mert én ettől félek a legjobban! 34 éves vagyok.
Amit tudok, hogy a cukorbetegeknél nagyon vigyázni kell a megfelelő étkezésre. Elhanyagolni nem lehet! Ha nem viszi be a szervezetbe az inzulinhoz kimért szénhidrát mennyiséget, könnyen kómába eshet. (Sajnos a mamámnál ez elég sűrűn előfordult). Az orvosok szerint a kóma alatt az agy nem kap elég oxigént, ezáltal az agysejtek károsulhatnak (feltételes mód!), ezáltal hamarabb előjön az "öregkori szenilitás" (= régi dolgokra való emlékezet-kiesés).
Tehát ahogyan írtam, a kötelezően előírt étkezés szigorú betartása, de akkor gyakorlatilag semmi különösebb gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!