Egy háziorvos kitől kapja a fizetését?
Figyelt kérdés
2011. okt. 20. 11:01
2/10 anonim válasza:
A praxisba bejelentkezett betegek után fejpénzt kap.
3/10 anonim válasza:
A háziorvos vállalkozásba van kényszerítve (törvény által), és az OEP-től kapott fejpénzből kell fizetnie a praxisa teljes fenntartását (rendelő, eszközök, autó, nyomtatófesték, spatula, villanyszámla...) ÉS az asszisztens bérét. Ami ezután megmarad, abból ad saját magának fizetést. Szóval nem tejel neki az állam bácsi.
4/10 LadyLee válasza:
Előttem szóló - szerinted az OEP mi, ha nem állambácsi egyik szerve ;)
5/10 anonim válasza:
Nem értetted, amit mondtam. Az OEP nem ad neki fizetést. Az a fejpénz a teljes vállalkozási bevétel, amiből neki ki kell gazdálkodnia a saját jövedelmét, és ki kell fizetnie a költségeit.
6/10 LadyLee válasza:
"Fizetés" = pénz - az OEP-től pénzt kap tehát mi a gond? Asszem te keversz valamit és fizetés helyett munkabérre gondolsz. Az tényleg más. De a fizetés nem egy jogi kategória, köznyelvi értelemben pedig annyit tesz, hogy lóvé, amiből az ember havi szinten biztosítja a megélhetését.
7/10 anonim válasza:
Kevered a fogalmakat, de mindegy, nekem nincs hasznom belőle, ha győzködlek. Vedd úgy, hogy neked van igazad.
8/10 LadyLee válasza:
Kedves kérdező: azt hiszem csak te tudod megoldani ezt a szörnyű és nagyon komoly vitát, melyet az előttem szóló okoskodó kérdésed kapcsán kirobbantott.
Szóval:
Fizetés alatt kifejezetten munkabérre gondoltál, vagy úgy átlalában bevételre, havi megélhetést biztosító pénzforrásra?
9/10 anonim válasza:
Ismét igazad van, szokás szerint: ha felhívja valaki a figyelmedet, hogy pontatlanul használod és összekevered a fogalmakat, akkor sokkal egyszerűbb személyeskedni és okoskodónak nyilvánítani a másikat, mint elgondolkodni rajta, hogy is van ez. Ügyes voltál.
10/10 LadyLee válasza:
Milyen fogalmakat kevertem össze mondd már meg!
Te nem érted a különbséget a köznyelvi értelemben használt "fizetés" (mivel ilyen jogi fogalom nincs, így nyilván csak a köznyelvi értelméből lehet kiindulni) és a munkabér között.
De mivel a kérdés eldöntése szempontjából tényleg csak az a kérdés, hogy maga a kérdező mire gondolt, így nyilván logikus, hogy megkérdezzük.
Szerintem úgy általában bevételre gondolt, szerinted munkabérre.
Miért is gond, hogy rákérdezek nála?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!