Normális hogy 14 évesen nagyon sokat alszom? Pl le fekszem hajnali 2 kor és 1-2 ig alszom?
Mostanában én is ezt szoktam csinálni.
2 kor megyek aludni és 1-ig alszok:D Ez nem jó, úgyhogy próbálom magam visszaszoktatni a hamarabb lefekvéshez.
Utolsó előtti:Azzal egyetértek,hogy az alvás normális és egészséges:) De én felfedeztem egy-két hátrányt is, ha valaki 2kor fekszik le és 1-2 fele kel fel d.u. Mégpedig azt, hogy így kevesebbet eszik. Márpedig nálam így van. Sokkal kevesebbet eszek mióta később kelek fel. Mert ugye elmarad a reggeli meg az ebéd is. Na meg kevesebb lesz az idő egyéb programokra is.
Szóval semmiképp sem jó. Én próbálok ma 11 kor lefeküdni.
A szervezetnek van egy normális ritmusa. Este besötétedik és alszunk amíg ki nem világosodik. Igazából az éjfél előtti alvás a pihentető, tehát nem a koránkeléstől leszel fáradt hanem a késő lefekvéstől.
Én este 9-10 körül alszom el és hajnali 3-4 körül kelek. Mindig kipihent vagyok, kialszom magam, és jut idő a barátaimra.
(ja igen, este 10 után is jutna rájuk idő, de csak msn-en. Szerintem a valódi találkozások és a közös programok sokkal többet érnek)
Amúgy azóta élek így, mióta dolgozó vagyok, sulisként később feküdtem. Majd ha elkezdesz dolgozni, meglátod, lehet ezt másképpen is csinálni. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!