Hogyan legyünk úrrá a székrekedés okozta nehézségen?
A kérdést meg is válaszolom, remélem sokaknak segítsek vele.
Nem vagyok orvos, ezt a módszert én magam találtam ki és lehet, hogy nem is olyan újdonság sokak számára, de én még sehol nem olvastam róla.
Nos, ha "csak" annyi a gond, hogy nem tudod megszülni, akkor az még a jobbik eset, mert legalább van széklet is és inger is.Ez esetben 2 dolog lehet nagyon hasznos.
1. Csurgass nyálat a papirra és juttasd el a végbélhez. Amennyire lehet belülre is lehet juttatni belőle.
Ez kenést biztosít valamilyen szinten a széklet távozásához.
2. Ha már ott a széklet a kijáratnál, akkor meg kell nyomni a végbél és a farkcsont közötti területen magát a székletet aminek az ott létét ujjunkkal is érezhetjük és ezzel összetörik valamennyire, tehát nem lesz úgymond nehéz szülés.
Tulajdonképpen ennyi lenne, bár lehet hogy vannak akiken nem annyira segít, de biztos, hogy enyhébb esetekben hasznos lesz.
Sok sikert minden kedves nehezen szülőnek.
A visszajelzések pedig érdekelnek.
Igen ez valoban nem egy orvosi javaslat. Viszont nem egyszerubb lenne kideriteni azt, hogy miert van a szekrekedes?
a masik lehetoseg, hogy friss zoldseglet fogyasztani ehgyomorra, ami nagyon jot tesz a szervezetnek, de vitaminnal is ellatja azt, es segiteni fog a "szulesnel" is, hiszen tisztito hatasa van.
S.repa + zeller + spenot.
A szekrekedes okai altalaban eleg komolyak: belelzarodas, elegtelen epeelvalasztas, vagy pedig ha keves folyadek mellett tomeny etelt fogyasztunk, de a stressz is okozhatja ezt.
TEhat az okot kell megtalalni, es kezelni.
Kicsit sokára, de kiegészíteném a leírtakat.
Ha gusztustalannak tűnik a nyál használata, akkor használhatunk körömvirágkrémet is a végbél síkosításához, de egyébként a széklet felülete is síkosít. Ha a széklet síkosságát használjuk, akkor mindenképp szakaszosan kell a széklet kinyomását végezni. Kinyomod picit a székletet, majd visszaengeded, majd picit nagyobb nyomással újra nyomod, majd visszaengeded ha szükséges. Ezzel mindig egy picivel nagyobb felületet teszünk síkossá, majd végül akár egyben is kinyomhatjuk.
Közben kézzel van lehetőség a farpofák széthúzására is finoman, ennek hatására a végbél is tágul, és ezt még mindig kombinálhatjuk a széklet összetörésével ahogyan azt fent írtam.
Sok sikert azoknak, akik ezekkel a módszerekkel próbálkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!