Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen érzés az, amikor meglőnek?

Milyen érzés az, amikor meglőnek?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy a seb ég/szúr/nyom/stb. Tehát maga a fájdalom és annak intenzitása érdekel.
2011. máj. 10. 15:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Hát ugye a fegyver azért ad ki robbanó hangot, mivel a hangnál is gyorsabban megy. Több ezer km/h -val belefúródik egy izzó lövedék a testedbe az nem fixen fog megállni a tested végéig. Ha csontot ér, akkor belefúródik. Mondjuk a pisztolyok nagyrésze nem olyan erős, mint egy sivatagi sas vagy egy revolver. Az biztos jobban is fáj. Összefoglalva az érzés olyasmi, hogy éget és lüktetve szúr, hiszen lyukas a tested. A golyó pedig felhevül, ami 60-80 fok is lehet. Bár ez is sebességfüggő, illetve, hogy mekkora erőt hajt végre a fegyver. Konkrét fegyvertípust nem írtál, ezért egy alap berettához hasonlítottam. Egy mesterlövész fegyver akár a karodat is letépheti. Azok mozognak a leggyorsabban + a golyó mérete is sokkal nagyobb, illetve hegyes. Az már több, mint 2-3000 km/h val megy.
2019. nov. 11. 13:10
 12/12 anonim ***** válasza:
Bár engem nem lőttek meg,de egy baleset miatt egy nagyon mély szúrt sebem volt.Lényeg biciklivel elestem és az egyik alkatrész a combomba szúrt,olyan gyorsan történt hogy meg se éreztem én mentem volna tovább,amikor a testvérem beért mert versenyeztünk ő szólt hogy tiszta vér vagyok,kb 5 percet gyalogoltunk haza,kb baleset után egy 10-15 percre rá kezdett elkezdett zsibbadni meg égetni utána lett rosszabb,seb nagyon mély volt.Mivel gyorsan történt gyanítom a lövést se érzi meg egyből az ember,bár tény hogy a töltény gyorsabban is csapódik a testbe és forró is,valamint becsapódás után az útvonala is egyenetlen.
2021. okt. 2. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!