Agyvíz vétele (lumbálás) fájdalmas? Hogyan zajlik? Félek!
Én eddig kettőt láttam. Az elsőnél a betegnek az érzéstelenítő beadása eléggé fájt, utána nem.
A második beteg nem kért lidocaint, mert egy orvos ismerőse azt mondta, hogy az fáj jobban. Azt mondta, hogy tompa nyomást érzett csak. Nem fájt, inkább kellemetlen volt. Hozzáteszem, hogy mindkét alkalommal elsőre sikerült, az orvos is ügyes volt, ami sokat számít.
Szóval bízz a doki biztos kezében és nem lesz baj:)
Istenem, ez sehogy sem hangzik jól!
Köszönöm a válaszaitokat!
Szia!
Nekem már csináltak lumbálást, és teljesen kibírható volt!!!! Jó, nem kellemes, de nem is annyira vészes. És nagyon hamar túl vagy rajta, tényleg pár perc az egész. Inkább nyomást érzel, mint fájdalmat. Tény, hogy utána feküdni kell 24 órát, inkább az a nyomasztó. És nekem még úgy is fájt a fejem utána rendesen, de kaptam egy algopyrin injekciót és jobb lett. Szóval, nem lesz olyan szörnyű, mint amilyennek most tűnik, hidd el! 33/n
Igaz ez egy regi kerdes de en 14 evesen leukemias vagyok es mar vagy ezerszer volt lumbalasom. Nekem bekentek orakkal ezelott a megszurandonpontot erzestelenitovel.
Eddig torokulesben kellett ulnom es az elso nem fajt egyaltalan csak nagyon picit kellemetlen volt (eddig mindig valamilyen mutetem utan csinaltak mikozbe altatva voltam meg, de mar sokszor volt mutetem kivul is)
Egyszer nagyon elrontottam es tobb hetig alig birtam mozogni nagyon felre szurtak es nagyon fajdalmas volt..
De rajottem hogy a fekvo pozicio nekem jobb.
Most is az var ram es az elkovetkezendo hetekben a kezeles miatt
Elegge felek nehogy eleontsak megint mert nincs kedvem sirni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!