Autizmusról, vajon az?
Olyan szülők, tapasztalt felnőttek véleményét kérném, akiknek autista gyermekük van.
A páromnak van egy 13 éves gyermeke, akire azt mondják, hogy enyhén szellemileg visszamaradott, retardált. Tünetei: alig érteni mit mond. Kisegítő iskolába jár, de nagyon agresszív, verekedik, mutogatja magát. Játszani nem tudunk vele, mert nem köti le semmi sem 5 percnél tovább. Megrögzött dolgai vannak, ha azokon változtatunk visít. Nagyon rossz a magatartása, mindig azt keresi, hogy milyen kárt tud nekünk okozni. Azt élvezi, ha az apja ideges és balhé van otthon. Ha ideges tör-zúz. Olyan 4-5 éves koráig semmi jele nem volt ezeknek, aztán hirtelen minden kezdett leépülni nála. Rajzolni úgy rajzol mint egy 3 éves. Sajnos olyan szinten is van némely dolgokban. Olvasni nehezen tud, mindent nehezen tanul meg. (kerékpározás, úszás) Képzelt dolgai vannak, azokkal beszél, már-már rémisztő, ahogy magában kommunikál és mutogat. A párom nem fogadja el a tényt, hogy ilyen, szerintem autista, de nem merem neki mondani. Azt nem értem, hogy miért nem vizsgálják meg erre is. Csak iq tesztet csináltatnak vele, erre nem terjed ki. Hogyan nem veszik észre, mikor nekem feltűnnek ezek a dolgok???
Lehet más is. Az autizmust ennyi idős korra általában fel szokták ismerni.
Az asberger-szindrómát nem mindig szokták, és nehezebb diagnosztizálni.
Ennyiből főleg nem lehet, úgyhogy a legjobb lenne, ha elvinnétek a fiút egy gyerekpszichiáterhez, aki megcsinálja a kellő teszteket, és felállítja a diagnózist.
(De nagyon járjatok utána, kihez viszitek, mert JÓ gyerekpszichiáter csak elvétve akad.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!