Colitis Ulcerosa. Már késő? Félek.
Tudom hogy felesleges azt mondani hogy nyugodj meg,mert a bizonytalanság sosem megnyugtató,főleg ha ilyen fájdalmaid vannak,és ha vér van,az ember a legrosszabbra gondol.
Azt tudnod kell,hogy ha mégis ez az ( de lehet csak egy fertőzés,vagy elkaptál egy vírust) akkor nagyon egyéni a lefolyása,és a tüneteinek súlyossága!
Pár hét tényleg kevés.Sajnos az orvosok nem szoktak sietni a diagnózissal,és a szövettannal se.......meg hát attól is függ hova mentél,és milyen az orvos.
Én 17 éves voltam mikor elkezdődött,nekem is a legrosszabbak jártak a fejembe,
éjjel nem aludtam,majd szétszaggattam a lepedőt a görcsös fájdalmaktól,és a sírás jött rám hogy ennek sose lesz vége,és én nem akarok így élni. Ez ment 2 hónapig.
Illetve mikor meg halottam hogy szövettan,hát gondolhatod.....elég a gondolattal köszönő viszonyban
lenni.
Volt egy tükrözésem,és kiderült,hogy sajnos colitis.
Azóta voltak sokkal nagyobb fájdalmaim,a tűrőképességem súrolja a csillagos eget,és olyanokat is kibírtam,amit soha nem gondoltam volna :)
2 év alatt megedződtem rendesen,minden téren,tudnék mesélni :)
Szóval ha kiderül,hogy colitis,bizony meg kell tanulnod
hogy ő éljen veled,ne pedig te vele.
De nem műtenek olyan könnyen!!!!! Ne aggódjál :)
Addig nagyon sok minden van még,ami segíthet!
Műtétet akkor csinálnak ha nagyon nagyon súlyos állapotban van az illető,vagy bélszűkület áll fenn,de orvosa válogatja.De azért ez nem így megy,hogy
rossz ott valami,és akkor kivesszük.....
Ennek 3 fokozata van,nekem pancolitis volt/(van?),az az a legrosszabb,és a legritkább,de kifogtam....mégse vettek még ki belőlem semmit :)
De addig lehetőleg ne bújkáld az oldalakat az interneten,ráérsz akkor ha meg van a
diagnózis. És egy jó tanács. Foglald el magad,ne rágózzál ezen a gondolaton :)
Bármi,ami örömet okoz! Ami leköt,eltereli a figyelmed! Ne hagyd hogy belepörgesd magad!
Tapasztalatom szerint ( ha colitis) az a legrosszabb amit tehetsz,hogy erre koncentrálsz....és begubózol, centrifugálisan pörgeted ekörül az agyad,rosszabbodni
fog....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!