Colitis ulcerosa-mit tehetnénk?
Sziasztok!Nagyon kérlek titeket,aki tud,segítsen.A párom a fent említett betegségben szenved,szegény nagyon elkeseredett,szeretnék rajta segíteni.Fél éve derült ki,tünetek kb 1éve kezdődtek.A gyógyszer mostanában nem nagyon használ,fáj és megy a hasa.
Elsősorban azok válaszára lennék kiváncsi,akik ebben a betegségben szenvednek.Van köztetek,akinek sikerült kilábalni végleg belőle?Hogy enyhíthetnénk rajta?Diétáról egyéb módszerekről mi a tapasztalatotok?
Előre is köszönöm!
Köszönöm a választ:)
Aki tud még,írjon.Még annyi,hogy a párom 24éves,szóval elég fiatal-remélem van esély a végleges gyógyulásra.
Nekem decemberben derült ki,hogy colitis ulcerosa-m van. És hozzá egy krónikus májbetegség is társult nálam. Nagyon magam alatt voltam. Most kezdtem el magam csak összeszedni.
Ezen az oldalon megtalálhatod, milyen ételeket érdemes kerülni. Ha nem eszek ilyesmit, nem fáj a hasam. Nekem a tejet abszolút ki kellett lőnöm,mert pár korty után is fetrengés volt belőle.
Engem inkább a gyógyszerek szedése és mellékhatásai készítettek ki. Attól volt nagyon rossz a hangulatom.
Nem tudom,hogy ki tudok-e valaha gyógyulni belőle. Nekem sokat segített az orvosom, nagyon rendes ember. Sokat segít, ha nem eszik olyan ételeket, amiket megtalálsz majd az oldalon.
Remélem rendbe jön a párod. Jobbulást neki és kitartás. Nehéz, de menni fog.
16/L
Szia :)
Bár nem most tetted fel a kérdést,de azért remélem még figyelgeted a válaszokat.31éves nő vagyok 10 éve diagnosztizálták a colitis ulcerosat nálam.Sokkal hamarabb kezdődött,csak az orvosok hanyagsága miatt csak akkor vették észre,hogy nagy baj van amikor már csöpögött belőlem a vér.Több évi gyógyszeres terápia után kezdtem csak javulni.Vannak tünetmentes időszakok és vannak amikor semmi sem akar segíteni,csak szenvedek.Most épp gyulladásban van.Kipróbáltam mindent,de ami a leghatásosabb az a diéta és a nyugodt életritmus.Nem szabad megerőltetni magam,max 5kg-ig emelhetek.Nemrég fejeztem be egy hipnózis terápiát ami nagyon jó volt és sokat segített.Ha gyulladásban van a vastagbelem akkor szinte mindig klizmát használok.Most pl végbélhabot kaptam,ezek nagyon jó dolgok,sokat segítenek.Ha esetleg kérdésed van írj,nézni fogom és megpróbálok válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!