10m magasból szabadesés után a betonnal való találkozás végzetes?
Találtam egy kérdést, ahol a kérdező 10 emeletet írt, ami szerintem elég sok, hisz 10m szabadesés után is 50km/h-val érkeznénk a betonra, vagy ilyet még kibírhat a szervezet?
Meg sztem az sem mind1, hogy milyen testfelépítésű az ember, mert 60kilos vékonyka ember kevesebbet bírhat ki,mint a 110kilos "nagydarab",vagy fordítva?
Hát igen, a gravitáció tud fájni :) Kisgyerekek szoktak túlélni ilyesmiket, legutóbb volt valami szenzáció, hogy 5-7 emelet magasból egy kislány túlélt egy esést. De nem betonra!!! Bokrok közé, földre stb. De beton az tuti kuka! Nem azért, mert mi a sebesség, hanem a hirtelen lassulás miatt, ami többszáz G ilyen magasból, le és szétszakadnak a belsőszervek.
Ellenben pl. vannak ezek a nyomi "szabadfutók" vagy mittomén kik :) Akik ugrálva közlekednek a városban. YAMAKASHI című film...
Na ilyen mókust saját szemmel láttam 4M-ről leugrani. Persze technika kérdése. Ha derékszögben érkezel, akkor mindegy :D Ha íve van az ugrásnak/esésnek, és tovább lehet belőle gurulni jól, akkor van sansz. De akkor se 10 emelet.
Ilyenkor egyébként mibe hal bele az ember, a nagy gyorsulástól(ami ugye negatív, mert hirtelen megáll,vagyis lassulás:)) szétmennek az ember szervei? Goggle beton és érkezés kulcsszavakra olyan esetet is dobott ki,hogy 7m magasból leesett és szinte azonnal meghalt:S
Szóval az érkezés pozíciója is befolyásolhatja vmilyen szinten, fejre érkezés lehet kb a legrosszabb.
Akik meg 4m-ről ugrálnak le, ők fel vannak rá készülve, és tudják, hogy merre vigyék a lendületet tovább, és itt a fel vannak rá készülvén is a hangsúly.
A kegyetlenül összetörte az konkrétan mit takar?
Törések, vagy olyan is mint mint amit itt írtak, hogy leszakadt belső szerve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!