Hogyan mossak hajat?
hétfőtől péntekig dolgozol?
mosd vasárnap este és szerda este
A sima vizes megoldás nem jó, zsírosodni fog tőle. Ha az a baj, hogy zsírosodik, van egy száraz sampon nevű készítmény, olyasmi mint a hintőpor, van, akinek beválik, de nekem csak nagyon vészesetben, mert egy napnál tovább nem bírom vele, ugyanis nem tudom tökéletesen kirázni a hajamból, és irritál a por rajta. De kipróbálni ki lehet. Viszont sötét színű hajra nem ajánlom, mert kicsit mattítja.
Ha hétvégén nem dolgozol, ütemezd át a hajmosásokat: vasárnap estére és szerdára. Ugyanannyi idő fog eltelni közte, mint eddig, csak hétköznap makulátlan leszel. :)
Ha más nem, kamillateával lehet öblíteni 2 mosás között, az szép fényt ad neki, ha szőkés, nem zsírosít, és lágyít. Ugyanezt lehet csalánteával is, az ráadásul serkenti a növekedést, és garantáltan nem leszel korpás sem. Úgy ajánlom, hogy erős főzetet készítesz, leszűröd, hagyod langyosra hűlni, leöblíted a hajad vízzel, és utána a teával többször átöblíted (én a fejem alá tartok egy kis lavórt, abban felfogom), és csak nagyon enyhén masszírozod be (az serkenti a zsírtermelést). Utána egy enyhe vizes öblítés jön, de úgy csak, hogy ne mosd ki teljesen a teát a hajból magából, csak a fejbőrödön ne érezd, hogy irritálja valami.
Egyébként pedig gyerekeknek vagy babáknak való sampont használok, attól tovább marad szép a hajam. És keress magadnak egy jó balzsamot hozzá. Ja, és ha nem muszáj, ne használj hajszárítót, legfeljebb a formázáshoz.
Sok sikert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!