Hipofízis adenómával kapcsolatban van-e tapasztalata valakinek? Tünetek, kezeslés, stb. érdekelne.
Szeretettel köszöntök mindenkit!
A kérdésem adott, szeretném, ha tudnátok segíteni, hogy többet megtudjak a betegségről. Egyenlőre csak a gyanúja merült fel, még a vizsgálatok előtt állok.
Előre is köszönöm.
Köszönöm, hogy elmondtad.
Megnyugtattál picit, így jobban átlátom a dolgokat.
Remélem, hogy csak hormonzavar, illetve ha beigazolódik a gyanú, akkor még az elején csíptük el..
Mégegyszer köszönöm szépen, és kitartást, jobbulást kívánok Neked!
Ott sajnos nem tudok orvost. Én Borsodban lakom, de az itteni orvosokat nem ajánlom, soknál voltam sajnos. Aztán voltam Debrecenben egynél, aki a Dostinexet ajánlotta, ő nem volt rossz, de aztán nem sok mindent csinált velem. Igazán jó orvosra Szegeden találtam, őt -ha kell- tudnám majd ajánlani.
Köszönöm a jókívánságot, én is jobbulást kívánok Neked, előre ne izgulj, reméljük, nem az lesz, de ha az, akkor se aggódj, csak keress jó orvost, ne legyél kezeletlenül.
Ha gondolod, írd meg az MR (ugye az lesz?) eredményét, hogy végülis mi lett, kíváncsi lennék rád.
Minden jót addig is!
Nagyon szépen köszönöm, mindenféleképpen jelzem majd, hogy mi lett a vizsgálatok eredménye. Ma beszélnek le egy időpontot nőgyógyászhoz, aztán hormonvizsgálat és gondolom lesz sellaMR is. Majd jelentkezem, addig is vigyázz magadra, és mégegyszer köszönöm a segítőkészséged! :)
Szeretettel üdvözöllek, és szép napot kívánok!
Jézusom, annyira sajnálom azt, aki ilyen tüneteket él át. :( Annyira szörnyű ez és persze megint minket, nőket súlyt leginkább.
Én most szerdán megyek reggel sella MR-re adenoma gyanúval, úgyhogy gondolhatjátok, hogy én is félek. Nálam 10 éves koromban kiderült (ekkor már menstruáltam), hogy pco szindrómában szenvedek, azonnal kaptam is a metformint, amit aztán abba hagytam orvos utasítására, hogy felesleges, mivel nagyon vékony voltam, menstruációm rendben, viszont olyan szőrös voltam/vagyok, mint egy felnőtt férfi. 16 éves koromig semmi baj nem is volt, rendszeres menstruáció, normális hormonszintek (csak androgén/tesztoszteron nem). Aztán 1x csak vége lett a menstruációnak másfél évre. Ekkor mentünk sokadik orvos után és kiderült, hogy nagyon magas a prolaktin szintem. Kaptam újra metformint közben IR-re. Nekem semmi tünetem nem volt (csak 10 kg hízás hirtelen + menstruáció elmaradása ez idő alatt) egészen az első menstruációmig, ami a másfél év után jött meg, tavaly decemberben. Azóta a melleim iszonyúan fájnak, nem lehet hozzájuk érni, igaz tejem nincs és a fejem sem fáj, látásom tökéletes. Valószínűleg meddő is vagyok, de ez érdekelne legkevésbé, csak ne lenne komolyabb bajom.
Elnézést, hogy én nem tapasztalatot írtam, hisz most állok csak elébe, de gondoltam a tüneteimet leírom. Az orvos annyit már mondott, hogyha kiderül, hogy van, akkor Bromocriptint fogok szedni (elvileg a mellékhatások brutálisak), ami leviszi a prolaktin szintet, bár én inkább műtétet szeretnék, nem örökre bombázni magam ezzel a gyógyszerrel. Ha neked a látásodra is kihat, akkor nagyobb az esély, hogy műtik, de lehet próbálják majd gyógyszerrel zsugorítani. (mert össze mehet, akár el is tűnhet)
Kívánok neked sok kitartást és gyógyulást, a többieknek is, akik betegek! Ez nem halálos, de lelkiekben feldolgozni, hogy tulajdonképpen agydaganat gyanúja/megléte van, azt nehéz.
19L
Szia!
Köszönöm szépen az együttérző soraidat, jól esik.
Neked is kitartást kívánok hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!