14 éves vagyok és mindennap iszom energiaitalt. Gond lehet ebből?
Meggyőztél. Ne linkelj.Ítélkezz a faszi felett. Csípőből, tudás nélkül, az olyan tökös dolog.
A tudományban bizonyítani az szokott, aki állít valamit, én csak kíváncsian vártam a koffeinbevitel káros hatásait bizonyító, placebokontrollált, kettősvak tanulmányok hosszú sorát... (igazából csúnya ironizálás amit írtam, mert ilyen tanulmány nins).
A koffein egészségre kifejtett hatása: antioxidáns, májvédő, TH. aggr. gátló, mérsékelten anyagcsere gyorsító, étvágyat kisebbítő, bélmozgást serkentő, vvt.flexibilitást fokozó-és így a mikrocirkulációt javító, külső agyi ereket tágító, enyhe vízhajtó, fejfájást szüntető, a keringés dinamikáját erősítő.
Folyton mindenki a gyógynövényeket ajánlgatja,itt van pár máris, (tea, kávé, mate-tea, kakaó). Mint minden gyógyhatású anyagnak, aminek hatása van, túladagolva,(300mg+) mellékhatásokat okozhat, ezek egy részéért a tea-kávé csersava felelős. Az energiaital is tartalmazza a koffeint, 30mg/dl., egy ártalmatlan aminosavval, és pár vitaminnal, ionokkal meg glükózzal, na ez utóbbiból sok az káros lehet, de napi 30-40 g belefér a normál szénhidrátigénybe.
De nekem nem csak nem kellene, ráadásul lusta is vagyok linkelni, aki akarja megkeresi,( értsd, koffeint).
Segítségképpen az Orvosi hetilap utolsó 20 évi számában megjelent írásokat ajánlanám. Bemelegítésnek.
Tágabban ugyanezen időszak farmakológiai, orvosi szakirodalmát javallom, csak ahogy mondják, nincsenek benne képek...és sajnos idegen szavakat is tartalmaz, de aki akar megbirkózik vele.
Aki nem, az marad tudatlan, de mostanában így szokás a legmagabiztosabban nyilatkozni.
02:18
Nem olvastam végig, mert pont az ilyen embertől vagyok rosszul, mint te. Tudsz valamiről valamit, és aki ugyanazt nem tudja, az tudatlan: nos, közlöm veled, itt mindenki rendelkezik valamilyen olyan tudással, amivel viszont te nem.
Azt már meg se említem, hogy én nem voltam azok közt, akik korábban állítottak bármit is a koffeinről, csak szemet szúrt a linket követelő kommented logikátlansága.
Szép napot.
"Segítségképpen az Orvosi hetilap utolsó 20 évi számában megjelent írásokat ajánlanám."
Ez csak valami sz*r vicc, ugye?
Jó, hogy nem az utóbbi 300 év orvosi feljegyzéseiből kell szemezgetnünk.
Amúgy nem vettem részt a vitában, le vagyok maradva, de rákerestem:
Nem kell orvosnak lenni ahhoz, hogy tudja az ember, ez a koffein-dolog is úgy van, ahogy a többi: mértékkel nincs vele baj, mértéktelenül pedig káros. De mértéktelenül fogyasztva minden az... És napi két doboz energiaital egy 14 évesnek még indokolatlanul sok. Mondjuk az is nagy lépés, ha cukormenteset vesz és csak napi egyet. nem hiszem, hogy nem lehetne egy pohár ásványvízzel helyettesíteni legalább az egyik dobozt. De jót is csak az tehet a testével, aki akar.
02:18
Ilyen az, amikor egy buta ember próbál okosnak tűnni mások gondolatmenetével. A szakszavakat már meg sem említem..
0218.
A legsúlyosabb az akinek, (mint neked) fingja sincs a témáról, de beugat azért.
Én ilyet nem csinálok, pl. a fsszopás témakörét nyugodtan átengedem neked, mert látszik érthetsz hozzá.
Helyesen, 13.04.
A többi seggarcúnak: nem az a ciki, ha nem tudsz valamit, hanem ha még büszke is vagy rá, és félrevezetsz másokat.
Egy ilyen szar kis témában majdnem mindegy de a tifélétek mindenütt ott figyel, és utána bólogat egymásnak.
Na, piros gombot nyom...most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!