Dolgozni nem kellene menned. Feküdj vissza az ágyba, sötétíts be a szobában, és tegyél fel hidegvizes borogatást a fejedre. Kérj meg valakit, hogy masszírozza meg a halántékodnál a fejedet.
2011. márc. 2. 09:49
2/11 anonim válasza:
A migrén gyógyíthatatlan, de a tünetei kezelhetőek.
Egyszer nekem is 3 napig kegyetlenül fájt a fejem, hánytam, állni se bírtam. A CT eredményén semmi sem látszott.
A kezelő orvosom, csak annyit mondott, nem tudja mi az oka, de ez előfordul a stressztől, és idegrendszeri problémáktól.
Ha fáj vegyek be fejfájás csillapítót, de hosszú távon ez nem ajánlott, próbáljak ezzel együtt élni.
Szerencsére már 3 éve nem jelentkezett ez a probléma.
2011. márc. 2. 09:56
3/11 A kérdező kommentje:
Sajnos nekem már semmi nem segít, évekig szedem fejfájáscsillapítót,így a szervezetem később már a lázcsillapítóra sem reagált. Majd abbahagytam, voltam 4 éve akupunktúrás kezelésen, egy évig teljesen elmúlt a fájdalom, és utána fokozatosan visszajött. Mára már annyira rossz, hogy hányinger és szédülés kíséri. Ráadásul időjárás érzékeny is vagyok mindkét frontra, arra szedek béres front cseppet, ami kicsit segít, de a migrénemet nem múlasztja el. Dolgozni muszáj elmennem, és senki nincs itthon aki segíthetne.
Nekem az vált be, hogy forró vízben tusolok v. fürdök, akkor annyira csökken, hogy be tudok venni fájdalomcsillapítót, nem hányom ki. De az a legjobb, ha amikor elkezd fájni, rögtön beveszed a gyógyszert, akkor nem erősödik fel a fájdalom ilyen borzalmasan.
Nekem is fáj a fejem és hányingerem van, pedig már egy gyógyszert vettem be.
2011. márc. 2. 10:09
Most olvasom, amit írtál. Ha az akupunktúra segített, miért nem mégy megint, évente 4 alkalom megérné, ha nem kellene szenvedni.
2011. márc. 2. 10:12
6/11 A kérdező kommentje:
Azért mert nagyon drága, és minimum 10 kezelés kell, hogy használjon, és nem garantált egyáltalán, aztmondta, hogy lehet hogy egyáltalán nem fog segíteni, lehet pár hónapig, évig, lehet örökre elmúlik. Nálam egy évig múlt el, és mondta, hogy ha nem múlik el teljesen később még nehezebben lehet majd kezelni, még több kezeléssel...
Ne nyugodj bele, hogy nem lehet segíteni! Voltál neurológiai kivizsgáláson?
Léteznek kifejezetten migrénre való gyógyszerek, amik igazán hatásosak, de csak neurológus írhatja fel őket. Kérj beutalót a körzeti orvostól! Legrosszabb esetben, ha gyakran fáj ilyen nagyon a fejed, rohammegelőzés céljából állandó gyógyszert is felírhatnak. Van aki ódzkodik ettől, de nekem például nagyon megérte. Elmaradtak a 2-3 hetente menetrendszerűen jelentkező egy hetes fejfájásaim.
Ha már túl lennél ezeken, akkor bocs, de a kérdésből úgy vettem ki, mintha csak a szokásos fájdalomcsillapítókkal próbálkoznál. Azok nekem sem sokat segítettek.
2011. márc. 4. 10:03
8/11 A kérdező kommentje:
Neurológusnál nem voltam még,de én sem vagyok híve a gyógyszerezésnek, ezért mindent próbálok gyógyszer nélkül átvészelni, pláne ha az antibiotikum. Amit te szedsz az az? Mert nagyon nincs szükségem olyanra ami közbe tönkreteszi az immunrendszremet, ugyanis fél éve kűzdök fertőzéssel, és mára már odáig jutottunk el, hogy kihalt a hüvelyflórám. Szóval a gyógyszerektől távolt tartom magam.
Nem, amit én szedek, az antidepresszívum. Ez se hangzik valami jól, de mikor az öt éves kisfiam elkezdte mondogatni, hogy neki is fáj a feje, úgy döntöttem, hogy megpróbálok csinálni valamit. Azóta jól vagyok, és remélem, hogy a gyerekeimnek nem a "folyton fáj a feje" az első dolog, ami eszükbe jut rólam.
2011. máj. 6. 15:46
én már voltam mindenhol...ct,fejfájás ambulancia,neurológia,fül orr gége,szemészet.felirtak mindenfélét,de nem segít semmi.
2011. jún. 7. 19:50
Kapcsolódó kérdések: