Állkapocs kattogás. Mit tegyek?
Szia!
Nekem ugyaez a problémám. Nagyon fontos hogy ne sumákold el a problémát. Most alakul erre egy egyetemi szak, mert a probléma nem ismert. Ne menj fogorvoshoz, mert fogszabályzót ami esztétikailag javít, de a problémát nem oldja meg, és fogszabályzó is előidézhette ezt, épp azért mert csak az esztétikára figyelnek. Amúgy sok gépezéstől, táblára nézéstől hátsó inak megnyúlnak, ízületi gyengeség, a fogszabályzó elrontása lehetnek az okai, illetve ha más csontproblémád is van, mint nekem. Keresd meg a Semmelweis Központ klinikáját most nem jut eszembe, hogy hol van, Bp-en egyébként, de majd ha érdekel megmondom. Egy Balogh Ildikó nevű egyetemi docens végez ott állkapocs gyógytornát, illetve erre specializálódott fogorvos egy sínt, ami visszarakja a helyére, és valszleg utána olyan fogszabályzót, ami a fogaidat igazítja (esztétikusan persze) az állkapcsodhoz, és nem fordítva. (persze fordítva nem is lehet, ezért szúrják el sokan.) Műtétet csak végső esetben javasolnak, de ha sokáig halasztod, nagyobb problémád lehet belőle, nekem volt már hogy úgy éreztem, kiugrott az állkapcsom, de vissza tudtam tenni.
Ez a torna alkalmanként 4-6000 de megéri, ha ilyen bajod van. Mondjuk én nem tudom, még csak párszor voltam, nem nyilvánult meg a hatása. Kapsz otthonra is gyógytornát. Ide menj, mert erre nincs még kiforrott tudományág, most vezetik be, most vették fel egyetemi tantárgynak. Azon kívül szedhetsz Béres Porcerősítőt, nekem mintha csak egy kicsit segítene, az visszaépíti a porcot, ha minden nap szeded, úgy egy hónapig, de nem hiszem hogy utána abba lehet hagyni. Valamelyest segít, de nem sokat. Az előbbi javaslatom a fontosabb.
Előző vagyok.
Ja és ott amúgy mindenki nagyon kedves, üsd be a Google-ba és megtalálod.
Húha, jó régi kérdés.. :D
Fogszabályzó kellett volna(pedig fogsorom szinte hibátlan), ezért logopédiára is kellett járnom. Miután betöltöttem a 18-at abbamaradt az egész folyamat, úgyhogy azóta is kattog. Például almát mondták, hogy ne nagyon egyem egybe, rágózásra figyeljek, viszont semmit se javult a helyzet, úgyhogy előbb vagy utóbb visszamegyek. Röviden ennyi a sztori, több, mint négy éve volt már, nem emlékszem mindenre már sajnos.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!