Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Állkapocs kattogás. Mit tegyek?

Állkapocs kattogás. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Már jó néhány éve kattog az állkapcsom, legtöbbször fáj is, ráadásul elég zavaró. Az ízületeim test szerte lazák, lehet emiatt van ez. Szerintetek elmenjek orvoshoz, vagy hagyjam így? Köszönöm a válaszokat előre!
2011. febr. 20. 19:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Szájsebészt keress fel ezzel a problémával, lehet, hogy műtétre lesz szükséged.
2011. febr. 20. 19:54
 2/12 anonim válasza:
100%
hogy érted, hogy kattog? Nekem is van ilyen gondom sőt még rosszabb is! Ha kitátom a szám akkor jobb oldalt ott a fülem előtt van egy jókora dudor ha csukva van akkor is mintha a jobb fele kiljebb lenne! Sokszor mintha meg akadna is! Ha oldlat fekszem nem is nagyon tudok "tátogni" mert félek, hogy úgy maradok!Nem mentem még el vele dokihoz, de az előttem szóló megijesztett.
2011. febr. 20. 20:12
 3/12 A kérdező kommentje:
Na szóval. Recseg, hangosan kattog, és ha odateszem a kezem, akkor nem normálisan mozog, vagy hogy mondjam. Szóval velem is ilyesmik vannak mint neked. :( Jobbulást neked! :)
2011. febr. 20. 20:17
 4/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat a szóismétlésért!
2011. febr. 20. 20:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem ugyaez a problémám. Nagyon fontos hogy ne sumákold el a problémát. Most alakul erre egy egyetemi szak, mert a probléma nem ismert. Ne menj fogorvoshoz, mert fogszabályzót ami esztétikailag javít, de a problémát nem oldja meg, és fogszabályzó is előidézhette ezt, épp azért mert csak az esztétikára figyelnek. Amúgy sok gépezéstől, táblára nézéstől hátsó inak megnyúlnak, ízületi gyengeség, a fogszabályzó elrontása lehetnek az okai, illetve ha más csontproblémád is van, mint nekem. Keresd meg a Semmelweis Központ klinikáját most nem jut eszembe, hogy hol van, Bp-en egyébként, de majd ha érdekel megmondom. Egy Balogh Ildikó nevű egyetemi docens végez ott állkapocs gyógytornát, illetve erre specializálódott fogorvos egy sínt, ami visszarakja a helyére, és valszleg utána olyan fogszabályzót, ami a fogaidat igazítja (esztétikusan persze) az állkapcsodhoz, és nem fordítva. (persze fordítva nem is lehet, ezért szúrják el sokan.) Műtétet csak végső esetben javasolnak, de ha sokáig halasztod, nagyobb problémád lehet belőle, nekem volt már hogy úgy éreztem, kiugrott az állkapcsom, de vissza tudtam tenni.

Ez a torna alkalmanként 4-6000 de megéri, ha ilyen bajod van. Mondjuk én nem tudom, még csak párszor voltam, nem nyilvánult meg a hatása. Kapsz otthonra is gyógytornát. Ide menj, mert erre nincs még kiforrott tudományág, most vezetik be, most vették fel egyetemi tantárgynak. Azon kívül szedhetsz Béres Porcerősítőt, nekem mintha csak egy kicsit segítene, az visszaépíti a porcot, ha minden nap szeded, úgy egy hónapig, de nem hiszem hogy utána abba lehet hagyni. Valamelyest segít, de nem sokat. Az előbbi javaslatom a fontosabb.

2011. ápr. 14. 15:16
 6/12 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Ja és ott amúgy mindenki nagyon kedves, üsd be a Google-ba és megtalálod.

2011. ápr. 14. 15:19
 7/12 anonim ***** válasza:
és ez nem egyedi probléma, csak senki enm tudja hova menjen vele, de egyre több gyereknek van
2011. ápr. 14. 15:19
 8/12 anonim ***** válasza:
nekem is kattog, én voltam vele szájsebészetin, azt mondta a doki tornáztassam, ha nem múlik el pár héten belül menjek vissza, nekem nem kell szerencsére műtenik tornát tud ajánlani vagy esetleg valami cuccot, harapásgátló vagy minek hívják, éjjelre kéne berakni, de azt mondta regyik sem biztos hogy segít, nekem egy ízületem nem elég laza, és ki kell nyújtani, én is félek hogy kiakad, de azt hallottam ha a rágózást abbahagyták egyesek elmúlt nekik, éehet nekem is le kéne szoknom, napi fél csomag a minimum,, de nehéz lesz... Ha megjavult megírom a megoldást, remélem jelentkezek még ! :DD
2012. okt. 26. 19:10
 9/12 anonim válasza:
Mikor kinyitod a szád,akkor kattog egyet és akkor átt vissza az eredeti helyzetbe.Az első válaszolónak bizonyára visszaállt és azért nem kattog.Amúgy nekem is szokott kattogni mikor felkelek vagy eszek,de máskor nem.Ha megfeledkezem róla,akkor egyáltalán nem szokott és nem is fáj,pedig már egy ideje megvan ez a tünet,Mit lehet tenni,hogy elmúljon?
2017. júl. 5. 05:52
 10/12 A kérdező kommentje:

Húha, jó régi kérdés.. :D

Fogszabályzó kellett volna(pedig fogsorom szinte hibátlan), ezért logopédiára is kellett járnom. Miután betöltöttem a 18-at abbamaradt az egész folyamat, úgyhogy azóta is kattog. Például almát mondták, hogy ne nagyon egyem egybe, rágózásra figyeljek, viszont semmit se javult a helyzet, úgyhogy előbb vagy utóbb visszamegyek. Röviden ennyi a sztori, több, mint négy éve volt már, nem emlékszem mindenre már sajnos.. :D

2018. jún. 11. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!