Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha lépcsözök, ha sokat sétálok...

Ha lépcsözök, ha sokat sétálok vagy csak ugy néha elkezd fájni a térdem változó eröséggel. Ez mért van?

Figyelt kérdés
2011. febr. 17. 21:02
 1/10 A kérdező kommentje:
13 éves fiu vagyok ,és sportolok is
2011. febr. 17. 21:13
 2/10 poiu ***** válasza:

Ez bármi lehet. 1) Járás közben nem áll kissé befelé a lábfejed? 2) Gugolgatás közben is fáj?

Ha 1) igen és 2) nem, akkor speciális betétre lesz szükséged és elmúlik.

2011. febr. 18. 12:45
 3/10 A kérdező kommentje:
igen gugolás közben is fáj
2011. febr. 19. 20:55
 4/10 poiu ***** válasza:
Kisebb sérülés, megeröltetés, repetitív mozgás... beszélj az edződdel első körben.
2011. febr. 19. 21:53
 5/10 poiu ***** válasza:
Ja, ha nem attól van, hogy járás közben a lábfej állása miatt állandóan koptatod (erre nem válaszoltál :-).
2011. febr. 19. 21:54
 6/10 A kérdező kommentje:
hát az edzömel nem de ,majd egy 3 hét mulva mek majd orvoshoz akk is majd tanácsot kérek ,nem csak járás közben fáj ,multhéten volt orvosi és akk minden rendben volt a talpam állásával .
2011. febr. 20. 16:15
 7/10 A kérdező kommentje:
ja és nincs sérülésem vagyis nem tom ,de 1 vagy fél éve már fáj ,fokozatosan erösebben ,de emlékszek régebben megütöttem mind2 öt töbször is egy nap xD és aznap csak ugy sétáltam és valami lett a térdeimmel összerogytak nagyon fájt én meg össze estem
2011. febr. 20. 16:17
 8/10 poiu ***** válasza:

Ez úgy hangzik, mintha egyoldalú igénybevétel okozná. (Azért a járást nem árt, ha ortopédus ellenőrzi.)

Fura, de mégis. Úgy gondolnánk, hogy ha egy futó sokat fut, akkor az erősödik meg, amit a futáshoz kell, de nincs így. A repetitív mozgás ártalmas, akár futás, akár SMS-elés. Nem mondom, hogy ez a baj, nem is tudhatom, de ha nem csinálsz nagyon más típusú kieegészítő sportot is, akkor ezen érdemes elgondolkodni.

2011. febr. 20. 16:24
 9/10 poiu ***** válasza:
16:17 kommented: lassan összerakjuk... A legkisebb sérülést is ki kell pihenni. Ha össze is estél, akkor ez benne lehet a pakliban. Nem feltétlenül az segít, hogy leállsz, de más mozgásokat is kellene végezned (az orvos és az edző ezt nálam jobban tudja). Én jártam úgy, hogy futás közben vszínűleg elszakadt egy kis izomrostom. 3 hónapig nem tudtam futni, de úszás, gyaloglás vagy gyúrás közben nem fájt. Csak futás közben. Saját bőrömön tapasztaltam az egyoldalú mozgás hatását.
2011. febr. 20. 16:29
 10/10 A kérdező kommentje:
heti 1-2 szer focizom és néha külön futom ,és gyurok is.van ojan pl hogy 2 orát focizom és nem fáj ,és van ojan hogy 1 ora séta és fáj ,vagy pár emelet lépcsözés.
2011. febr. 20. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!