Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha valaki dadog az anyanyelvén...

Ha valaki dadog az anyanyelvén, akkor ha megtanul egy idegen nyelvet, azon is fog, ugye?

Figyelt kérdés
2011. febr. 6. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:

Itt a beszéd gyorsaságán van a hangsúly.

Nálam "sz f l t" kezdőbetűs szavaknál nehéz elkezdeni a mondandóm.

Ez pedig azért van mert nem gondolom át mit akarok mondani hanem rögtön lényegre török.

2011. febr. 6. 15:13
 2/8 anonim ***** válasza:

Igen, de lehet, hogy kevésbé.

Én régen magyarul nagyon dadogtam, németül alig, később megtanultam angolul, ott is csak kicsit. Viszont nagyon nagy előnyre tehetsz vele szert, mivel tudod, hogy bármikor dadoghatsz, így egyszerre több szálon fogalmazol párhuzamosan. Tehát ha be akarsz fejezni egy mondatot, és érzed, hogy a következő szóval gondok lesznek, mindig van alternatív megoldás, máshogy fejezed be a mondatot. Legalábbis én így nagyon gyorsan megtanultam választékosan beszélni.

2011. febr. 6. 15:13
 3/8 A kérdező kommentje:

nem rólam van szó.

egyik barátnőm férjéről.

volt egy interjún (külföldi munkavállalással kapcsolatban), és elegendő volt az angoltudása, meg voltak vele elégedve, azt mondta a barátnőm.

csak később jutott eszembe, hogy "de hiszen dadog". bár ha ott rögtön eszembe jut, se kérdeztem volna rá, hogy vajon idegen nyelven dadog-e, azért ez elég kínos téma.

szóval nem értem a dolgot, de ki tudja, lehet, hogy nem is dadog, vagy nem annyira egy másik nyelven. vagy lehet, hogy nem számít, hogy dadog.

2011. febr. 6. 15:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha ez problémát okoz, hogy dadog, akkor megvan a véleményem a munkáltatóról. Mindig is gyűlöltem azokat az embereket, akik lenéztek emiatt. Nyelvvizsgákon is lehet kérvényezni, hogy külön vizsgáztassanak, egyedi elbírálás alapján, mert dadogsz. Én mégsem vettem igénybe, megcsináltam már 4 nyelvvizsgát a "normális" emberekkel együtt (ebből 3 felsőfokú). Tehát ha jól állnak hozzá, nem lehet probléma belőle.
2011. febr. 6. 15:30
 5/8 A kérdező kommentje:

sajnálom azokat az embereket tényleg, akik dadogak, de tény, hogy hátrányban vannak a munkaerőpiacon.

ez a fiú is azért nem tudott régebben sem jobb munkakörbe kerülni, amíg nem volt válság, mert az állásinterjúkon nem épp előny a dadogás.

2011. febr. 6. 15:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, nekünk beszédben akadályozottaknak mindig nehezebb dolgunk van az álláskeresésben, mert rosszabbul kommunikálunk. Manapság a legtöbb álláshoz követelmény a jó komminkációs képesség.
2011. febr. 6. 18:55
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez reményt ad a sorstársaimnak, kb 3 éves korom óta dadogtam, 20 éves koromra már kezdtem tudni beszélni, most 23 évesen már alig zavar :)
2011. febr. 6. 19:19
 8/8 A kérdező kommentje:
ez igen, ügyi vagy!
2011. febr. 6. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!