Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Minimum mennyi ideig kell...

Minimum mennyi ideig kell szedni az antibiotikumot?

Figyelt kérdés
Nagy butaságot csináltam. Legutóbb húgyúti fertőzésre antibiotikumot kaptam, rendbe is hozott. Most megint jelentkeztek a tünetek és el se mentem orvoshoz, automatikusan elkezdtem szedni az antibiotikumot ami maradt. Aztán kiderült hogy veseproblémám van és ez valami teljesen más, mint az előző, de az orvos azt mondta az antibiotikumot nem lehet szedni csak így hogy 1-1 napig, mert akkor legközelebb immunis lesz rá a szervezetem ha tényleg valamire azt kéne szednem, szóval a kúrát már mindenképpen végig kell csinálnom, akkor is ha felesleges. Azt mondta szedjem 10 napig de én azt nagyon soknak tartom a SEMMIRE! Tudom hogy én rontottam el mert önállósítottam magam de nem akarok akkor sem feleslegesen 10 napig antibiotikumot szedni, főleg hogy sok embernek csak 1 hétig vagy 5 napig kell szednie, szóval gondolom már az is "kúra". Kérdésem hogy legkevesebb mennyi ideig kell szedni hogy már kúrának minősüljön? Tuti nem 10 nap. Az orvosok enyhébb fertőzésre hány napra írják fel? Minimum 5? VAgy kevesebb is elég?
2011. jan. 22. 10:32
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy a semmire szeded. Ha az orvos 10 napot mondott, akkor 10 napig kell szedni.

Minden betegség más és minden antibiotikum is más. Van, ami 5 napig kell szedni, valamit 10 napig - és az se mindegy, mire kapod ugyanazt. De van 3 db-os antibiotikum is, de abból összesen annyit adnak egy csomagban.

Szedd be szépen, amit előírt az orvos. Mert ha nem hiszel neki, minek mentél hozzá?

2011. jan. 22. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!