1,5 éves kisfiamnak minimum hány napig kell szednie
antibiotikumot?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 5. 14:46
1/10 anonim válasza:
amíg el nem fogy, de minimum 5 vagy 7 nap.
2011. ápr. 5. 14:48
2/10 anonim válasza:
Nekünk 5 napot mondtak.Bár elvileg az antibiotikumot min. 7 napig kell alkalmazni,de kisfiamnál 5-6 napot mondtak.
2011. ápr. 5. 14:49
3/10 anonim válasza:
attól függ, milyen antibiotikumot írt fel az orvos. Van olyan is, amiben összesen 3 szem van, azt mind be kell szedni és elnyújtott hatása van. Nagy általánosságban 5 illetve 7 napig kell szedni, hogy hatásos legyen, de ezt mindenképp az orvosával kell megbeszélned, ott fogsz megfelelő választ kapni rá, nem itt.
4/10 anonim válasza:
Én úgy tudom, az antibiotikumot 5 napig kell szedni, nincs minimum vagy maximum.
5/10 anonim válasza:
Én mindig azt hittem, hogy nekik is 5 nap, mint a felnőtteknek.
Aztán márc. 15-én (mikor máskor) nagyon beteg lett a kisfiam.
60 ml-s Amoxicillint írt fel az ügyelet, 6 ml alkalmanként. Mivel 3x kapott egy nap, így 3 nap és egy reggel elfogyott az egész üveg. Szóval testsúly alapján írják fel, de ha nem vagy biztos, inkább kérdezd a dokit.
2011. ápr. 5. 14:51
6/10 anonim válasza:
Minimum 5, maximum 7 napig.Azért kell az 5 nap, mert az antibiotikumok többsége inkább árt, mint használ, ha az 5. napnál előbb befejezik a szedését (úgy értem, hogy könnyen vissza lehet esni, és súlyosabb lesz a dolog).A tájékoztatók többségére rá is írják.
2011. ápr. 5. 14:57
7/10 anonim válasza:
14:57esnek
az én lányom tüdőgyuszija volt egy hónapja 10 napig szedte az egyiket és még 10 napig egy másikat. Ennyit a max 7napról.
Kérdező
Az orvos dönti el, amúgy nálunk az alap esetben azt szokta mondani, amíg el nem fogy a teljes üveg. A tüdőgyulladása volt az első eset, hogy 4 üveggel kapott összesen.
2011. ápr. 5. 15:00
8/10 anonim válasza:
Antibiotikum függő!
Vannak rövidebb ideig alkalmazandó AB-k, és vannak több napon át szedendők.
A tájékoztatón rajta van amúgy. A lényeg, hogy ha elkezdte, akkor szedje végig, amíg kell. (feltéve, ha nem okoz vmi problémát)
2011. ápr. 5. 16:20
9/10 anonim válasza:
Amoxicillint 5 napig kellett szednie a kisfiamnak 3-szor 2,5 ml-t egy nap. Fulgyuladasra kapta es 5 nap utan el is fogyott.
2011. ápr. 5. 17:03
10/10 anonim válasza:
Ezt inkább a dokitoktól kérdezd meg!
Mi sajnos már többször is szedtünk, mindig másfélét írt fel és volt olyan, amit 3 napig, egy másikat pedig 1 hétig kellett szedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!