Voltam vércukor és inzulin teszten. Ezek az értékek milyenek? Glükóz :0 perces 5.7mmol/l;60perces 2,8 mmol/l;120perces 6,7mmol/l.
Az elsőre ne hallgass, nem tudja mit beszél.
A 120 perces eredménynek annyinak, vagy majdnem annyinak kell lennie, mint az első, tehát nem jó a cukorgörbéd. Nem rossz, de ezért egy jó orvos szól. Nekem ezért már gyógyszert írt föl, diétát és mindennapi kimerítő mozgást. Ez az eredmény azt jelenti, hogy már nem működik 100 %-osan a hasnyálmirigyed.
Az inzulin részéhez nem értek annyira, de a dokim szerint a vércukor szint lényeg.
A mindennapi kimerítő mozgásnak olyannak kell lennie, ami az egész testet megmozgatja elég rendesen, mert a lényeg,hogy a szervezet az izmokból és a vérből égesse el a cukrot, ne a hasnyálmirigy terhelődjön. Valamilyen sport, de én Tatarek Rezsőre tornázom heti 1x és a 10 perces tornáit csinálom 2 naponta.
www.tatarekrezso.hu
Meg kelltt az orvosnak mutatnom ezt a tornát, hogy elég kimeítő -e, mert én majdnem beszartam utána és a doki szerint pont jó. Próbáld megszerezni a 60 perces tornáját, nagyon jó.
A diéta pedig olyan, mint a cukrosoknak..azzal a kivétellel, hogy én néha bűnözhetek. Nem nagyon szabad fehér lisztes ételeket ennem és cukrot. A pogácsa és hasonlók tiltott gyümölcsök.
Napi 180 g szénhidrátot írt elő a doki..de ezt általában nem tudom tartani...inkább tornázok.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!