6-os a vércukor szintem, érdemes miatta aggódnom?
A múlt héten beszéltük: az egyik szomszédomnak az orvosa azt mondta, hogy 5,5 fölött már különösen figyelni kell az étkezésre. A másik szomszédnak az orvosa azt mondta, hogy 6,0 alatt nincs gond. = az orvosok sem egyformán beszélnek.
Max. annyi lesz, hogy a cukros-habos édes sütiket fogd vissza. Ha ilyesmiket nemigen szoktál enni, akkor az egyéb szénhidrát-tartalmú kajákat fogd vissza (kenyér, kifli, pizza és hasonlók). Ez nem azt jelenti, hogy nem eheted, de az eddigieknél kevesebbet.
Szerintem különösebb gond ezzel még nincs!
Nehogy kilődd! Csak legyen kevesebb mint eddig, helyette lehet 2-3 szelettel több gépsonka, vagy pótolhatod sajttal, paradicsommal, zöldséggel, gyümölccsel.
Várd meg az orvosi eredményt!
Ahogy írtam, két orvos sem egyformán beszél. Az viszont biztos, hogy esetedben még valóban kialakult cukorbetegségről szó sincs!
Nem kell ott is bajt látni, ahol nincs! Az odafigyelés azonban nem árt, de ez az esetedben max. az előrelátó, megelőző táplálkozási szokásra való átállást jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!