Inzulinrezisztenciások:terheléses vércukor kontrollvizsgálat előtt be kell venni a Metformint?
Inzulinrezisztencia miatt Metformint szedek már egy ideje, hétfőn kell mennem az első kontroll terheléses vércukor vizsgálatra (a gyógyszer végleges adagjának elérése után), de elfelejtettem megkérdezni az endokrinológustól, hogy be kell-e vennem előtte a reggeli Metformin adagot vagy nem:S Amikor időpontot kértem a laborba, az ott dolgozók azt mondták, ők nem tudják, de mivel ez egy precíziós vizsgálat, kérdezzem meg az orvosomat. Fel is hívtam,de szabadságon van a hónap végéig:(
Az Orvostudakozón (Netes) nincs endokrinológus, ezért gondoltam, hogy megkérdezem ezen a fórumon azokat a böngészőket, akik szintén inzulinrezisztenciára (esetleg cukorbetegségre) szednek Metformint,és a gyógyszer adagjának beállítása után jártak kontroll terheléses vércukorvizsgálaton.
Ti bevettétek a reggeli gyógyszeradagot a vizsgálat előtt?
Köszönöm a segítséget!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!