Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől lehet légszomjam ha...

Mitől lehet légszomjam ha látszólag semmi ok nincs rá?

Figyelt kérdés
Előfordul,hogy fürdés közben a pára miatt,vagy télen ha nagyon hideg van és hasonló esetekben.Én gyanakszom egy enyhe asztmára,egyébként meg szenvedek egy reflux nevű betegségben is,aminek tudom hogy ez egy vele járó tünete.
2009. jan. 26. 10:37
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Fürdég közben sokunknak van légszomja, mert nagyon párás a fürdőhelység, és kevés az oxigén.Ilyenkor célszerű kicsit kinyitni az ajtót, mert ájulás , eszméletvesztés is lehet a vége!Szerintem nem szenvedsz semmi betegségben, ezek normális rakciók a külső hatásokra!,
2009. jan. 26. 10:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Előző válaszadóval egyetértek,de annyit azért hozzátennék a tüneteid alapján,hogy ez bizony egy kezdődő asztma tünetegyüttese is lehet,főleg a téli időben említett panaszaidra alapozva.

A férjem is reflux-beteg,de neki nem mondott az orvos ilyen tüneteket,ő csak és kizárólag akkor fuldoklik és köhög iszonyúan éjjel,mikor félrenyeli a visszajövő gyomorsavat,de ezzel tenni mit nem tudunk,azon kívül,hogy nagypárnán alszik.Én legalábbis azt még nem hallottam,hogy valakinek a reflux-tól légszomja lenne.De persze ez én vagyok.:)

Én inkább asztmára szavazok,elmennék kivizsgáltatni magamat mindenképp,főleg ha a tünetek súlyosbodnak és nem akarnak szűnni.

2009. jan. 26. 11:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Mivel a reflux során visszaáramlik a gyomorsav a nyelőcső és a légcső felé, begyulladhatnak tőle a hörgők. És ettől a reflux igenis okozhat asztmás tüneteket, sőt asztmát! Van akinek (pl. nekem) az asztmás köhögéssel kezdődik, a büfögés eleinte fel se tűnt, a gyomrom meg egyáltalán nem fáj, nem ég...
2010. jan. 31. 02:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!