Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi lehet az a betegség,...

Mi lehet az a betegség, amitől az ember különböző testrészei (arc, kéz, láb, stb. ) látszólag minden ok nélkül feldagadnak?

Figyelt kérdés

Nem lehet ételhez vagy máshoz kötni, talán leginkább a stresszhez. Stresszes időszakokban akár napi szinten előfordul. Amúgy van, hogy hónapokig nem. Elég kellemetlen tünetről van szó, főleg, amikor az arcon jön elő (alsó-felső ajak, jobb-bal arc, szemöldök).

A dagadás órákig nő, aztán szintén órákig tart, amíg lemegy. Gyakran este alakul ki, és éjjel tetőzik. Reggelre általában már jobb a helyzet, de még ilyenkor is látszik. Olyan is van, hogy egy napig marad, és csak nagyon lassan múlik el.

Ez amúgy egy régi probléma, kb. 10 éve jelentkezhetett először. Akkor orvosi kivizsgáláson is volt az illető - természetesen eredmény nélkül.

2010. febr. 2. 11:36
 1/4 anonim ***** válasza:

hát, ez nagyon tág, és biztos, hogy itt nem fogsz pontos diagnózist kapni. ez lehet keringési problémától kezdve hormonális problémán át az allergiáig bármi.

nekem speciel a múltkor vmi vegyszerrel bevont grapefruittól dagadt fel napokra az arcom.

2010. febr. 4. 12:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Én a helyedben elmennék allergiavizsgálatra először is ( bár az sem biztos,én papiron nem vagyok allergiás ,amugymeg feltudnék soorlni 2-3 dolgot amir ebiztos vagyok benne hogy az vagyok...) ,utána megnézetném a keringésem,a szivem,ereim állapotát (bár ezt valoszinütlennek tartom,inkább végtagjaidon jelentkezne). ha nem tlaálnak semmit,akkor a stresszre is reagálhatsz igy ,az immunrendszer,a hormonháztartás sőt az egész testünk betegségei az agyban dőlnek el.
2010. febr. 4. 16:25
 3/4 anonim ***** válasza:

én voltam az első. nálam is stresszre jön ki biz. allergia (pl. krémekre, fogkrémre, grapefruitra...)

és van olyan, ami meg állandóan (Tork kézmosószertől vérzik a kezem).

2010. febr. 4. 16:45
 4/4 anonim válasza:
Nekem rendszeresen bevásárláskor, a bevásárló kocsitolás közben dagad fel mind a két tenyerem, az ujjaim. Mostanában az ajkam körül is volt kb. 20 Ft-os nagyságú feldagadás. Nem tudok rájönni, hogy mitől lehet. Pedig eü-ben dolgozom.
2010. ápr. 17. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!