Hol találhatok meg könnyen érthető módon leírva jogi szöveget, ami az iskolások sulisvizsgálatait leírja, mármint, hogy ha nem engedélyzek valamit, szóval ami azt írja le, hogy mennyire szólhatok bele ebbe?
"Aha,hát az nehéz szakma,a lányok nagyon félnek tőle,legalább is akiket ismerek,eléggé fáj a vizsgálat,azt mondják,nem is mernek elmenni,meg videókat néznek róla,aztán attól még jobban beparáznak,én ezért sem merek videot keresni ilyesmikről"
Ez az egyik ok, amiért nőgyógyász akarok lenni. Megmutatni, hogy nincs mitől félni. Persze nyilván kínosabb érzés a nemi szervünket megmutatni egy idegennek, mint a szemünket. De nem olyan vészes, mint ahogy elképzelik.
"De mért jönnek ha valaki nem akar engedni valaki valamyilyen vizsgálatot ezzel a pedofiliával,mert akkor folyon ezzel jönnek"
Volt itt egy topic hasonló témáról. A "vitaindító" bemásolt pár írást különböző fórumokról.
Olyanok voltak benne, hogy pl:
Egy 15-16 éves lány írta, hogy az irkolaorvos egy pedofil k*cs*g volt, egy perverz állat, mert le akarta vetetni vele a melltartóját vmilyen vizsgálathoz. És hosszan ecsetelgette, hogy mekkora paraszt az orvos, és biztos csak a melleiket akarta kukkolni.
És nem ez volt az egyetlen. Több ilyen beírás is volt.
Egyébként tényleg nem érzed a súlyát. Most még úgy gondolod, hogy nem lehet semmi baj, ha ezeket a vizsgálatokat kihagyod, és szerinted sokkal nagyobb sérülés ér, ha az orvos hozzád nyúl.
De ha előre tudod, hogy mi fog történni, az orvos normális, akkor nem hiszem, hogy olyan nagy lelki trauma ér miatta.
Abban a topicban, amit említettem írt egy 20 év körüli srác.
Azt mondta, ha anno nekik is lett volna ilyen vizsgálat, akkor most nem lenne egy olyan súlyos problémája, ami megkeseríti az életét.
Nem tudom konkrétan mi a baja, de vi olyasmit írt, hogy emiatt gyakorlatilag egyáltalán nincs szexuális élete és soha nem is lesz.
"Az orvosi vizsgálat és a sexualitás 2 külön dolog,normál esetben a sexben 2 ember vesz részt,mert akarják és jó,szóval nem értem,hogy jött ide."
Ha sikerül a saját testedet elfogadni (ehhez segít a sex), akkor már nem fog annyira zavarni, ha más is lát ruhátlanul. A meztelenség a szexualitással függ össze, ezért nem szeretünk idegen előtt meztelennek lenni.
Az ember védtelen ruhátlanul, ezért kellemetlen. Ezért ezt le kell küzdeni az orvosnál, akkor is ha nehéz.
"valamelyik orvos nagyon durva és nagyon fáj a vizsgálat nekik.Ezt nem részletezték annyira.De mindenki csak azt mondta közülük,hogy csak nőgyógyásznak mutatnák meg,de igazából egyik sem volt még dokinál"
Ha nem voltak orvosnál, akkor miért mondják, hogy fáj meg durva a vizsgálat?...
Utálom, mikor előre keltik a pánikot.
Te is azért tartasz ennyire ettől a vizsgálattól, mert már előre beparáztattak, hogy milyen szar.
Egyébként is, nem köteleznek senkit a vizsgálatra. Nem értem miért mondod ezt mindig.
Na megkérdeztem a haverokat,a lányokat is,szinte minden nap összejárunk és hát azt mondták van köztük aki résztvett már nőgyógyászati szűrésen ,anya miatt ment el és tök fájt neki,sírt is az egyik,meg minden,azt mondta olyan volt mintha szétakarta volna valaki feszíteni vagy mi,nem igazán tudja elmondani és szólt is az orvosnak,hogy nagyon fáj,meg rosszul van,pedig mondta hogy szűz azt is és hát megbeszélték pár barátnővel a dolgot,meg hallották már mástól is,hogy valakinek csak kicsit feszítő érzés,de valakinek nagyon fáj.Szóval páran már voltak,de nem is akarnak többé menni,mert félnek,meg hát elmondták nekik idősebb barátnők,meg tesók is mi van és kevés volt aki azt mondta nem fáj.
De nem mondtam hogy kötelező,csak kérdeztem,mert senki nem mondja el hogy nem az és mivel mindenki azt hiszi azért megy bele,még ha azt úgy is teszik meg,hogy az megalázó,azért ilyen ügyben tudnunk kellene mindent,hogy nem kötelező,vagy más orvoshoz is lehet menni,vagy mit csinálnak egyáltalán,hogy zajlik meg ilyenek.Meg nem emiatt nem akarok részt venni már mondtam,szóva nem azért mert mástól mit hallottam,majd én szeretném eldönteni,hogy elmegyek ilyenre,kihez megyek és mikor akarok.De mivel már írtam hogy 8 évesen szóltam mert begyulladt kicsit és megnézték tudom hogy megy és már akkor is elég sza érzés volt,hát akkor meg most milyen lenne.Akkor is rossz volt,hogy ott skubiznak,és hát leellenőrzite a doki,hogy minden rendben van már akkor és kiderült szappant kellett váltani,valamilyen alerigiás reakcióm volt.Azért 8 éves fejjel is rossz volt,hogy ott nézegetnek,mert az orvos egy dolog,de elég sok személyzetet hoznak akik nem is vesznek részt a vizsgálatban,de akkor meg már ne nézzenek,mert engem marhára bámult akkor az asszisztens is,akkor is sza volt,most meg nem akarnék közönséget.
Az a baj,senki nem mondja el mit kérhetünk,mennyire dönthetünk erről,ezért is kerülünk nagyon ciki és kiszolgáltatott helyzetbe.Azért mert valaki fiatal vagy kiskorú azért nem szabadna velük bármit megtenni még akkor sem ha az mondjuk a te érdeked,a megalázás,a kényszer hatására való cselekvés nem az.Mert ha valaki úgy ér hozzám hogy én nem akarom,csak azt hiszem hagynom kell,akkor az visszaélés a helyzetemmel,a tudatlanságommal.És itt ez történi sok helyen.Meg azt hiszik azért mert gyerek valaki mindent megtehetnek.
Tudod bosszant amit írók,de nem veszekedni akarok,mint ahogy itt írta valaki,de senkit nem lenne szabad tudatlanságban tartani sem a jogaival,sem a vizsgálat menetével kapcsolatban,és azért pár helyen kérdezték mit néz,mit jegyzetel és senki nem tudta megmondani még az orvosok sem mi célból is,és ez már eleve nem jó,ha még ők sem tudják.Mindig az a válasz kérdezd majd meg az orvost.Hát ez elég gáz.
Tudomte azt szeretnéd mindenki egészséges legyen,mindenki járjon szűrőviszgálatokra,de nem ez a modja az egészségnek,így nem lehet megválatni a világot,meg senkit sem.Az nagyon rossz ha más akar dönteni az emberről.Mindenkinek szíve joga hogy döntsön engedi vagy sem és szerintem mi férfiak még mindig könnyebb esetek vagyunk,ha hallanád a csajokat attól akadnál ki aztán.Oké,hogy egészség meg minden,de ne akarjon akaratom ellenére senki olyan helyre nézni,amit én nem akarok,meg ne akarjon már meztelenül nézegetni,milyen dolog már ez.Ha urológushoz mennék el az sem úgy nézegetne.Van pár osztálytársam akiknek volt 6-7-be egyszer egy vizsgálat,de nem is akarnak róla beszélni,na ők tényleg néha beszólnak emiatt a dokikra,azért mert senki nem mondta nem kell,ha nem akarja,nem ő dönthetett,meg valamelyiknek az anyja is elég mérges lett,hogy senki nem tájékoztatta,hogy lesz ilyen vizsgálat,és nem szóltak nekik,szerintem azért ebben is van igazság.Te orvosi én meg a saját szemszögemből nézem a dolgokat.De nem vitázni akarok,csak más állásponton vagyok,az mondjuk tetszett hogy mondtad te teljes mértékbe tájékoztatnád a diákokat,ha te lennél az orvosuk.Annyi hogy tök más szemszögből nézzük a dolgokat és én szeretem ha én dönthetek valamennyire magamról és nem valami vadidegen,meg beleszólhatok azért mi legyen.Lehet elkeserít a dolog,és sajnálom,mert tudom te gyógyítani akarsz,de akkor sem lehet kényszeríteni,meg nem szabadna férevezetni az embereket és azt teszik,ezért van a sok negatív kritika.
De nem más miatt tartok a vizsgálattól,egyszerűen nem akarom mutogatni magam mások előtt,főképp több ember előtt,nem vagyok magamutogatos,azért meg nem akarom megmutatni valakinek azt nézze szerinte elég nagy vagy se,pedig ezzel nincs gondom,de ilyenért meg főképp nem mutatom meg.És hát 8 évesen már tapaszalatam milyen is és akkor is elég rossz emlékképként maradt meg bennem,ahogy elég sokunkban.Ezen ez most csak rontana.Van akinek semmi gondot nem okoz,de van aki tiszta ideg lesz tőle és utálja,úgy érzi az intim szféráját megsértették.De akiket nem zavarja azok eleve nem azok a szégyenlős,szemérmes fajták,ott még a családjuk is benyitogat többnyire,engem már az is idegesítene.Ahány ház annyi szokás és annyi féle ember.
De köszönöm a jogi dolgot amit bemásoltál,igaz a végére eléggé eltértünk más irányba.
De elnézést a véleménykülönbségem miatt,nem bosszantásból van komolyan.
Tudom, hogy nem bosszantásból írod:)
De a lányok azért kezelhetnék érettebben is a dolgot. Nem értem miért ijesztgetik egymást ezzel a nőgyógyászati vizsgálattal.
Rengeteg nő jár nőgyógyászhoz. Tény, hogy nem a legkellemesebb dolog, de nem akkora katasztrófa, mint ahogy beállítják. Az a titka, hogy olyan orvoshoz kell menni, aki normális.
Én pl az első vizsgálat előtt szétnéztem neten, hogy miket írnak arról a dokiról, akit "kinéztem" magamnak. De meg lehet kérdeni a női ismerősöket is, hogy ki az, akivel meg voltak elégedve.
Szóval azért túlzás, hogy inkább soha nem mennek el orvoshoz...
Ha esetleg vmi bajuk lesz, sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben lesznek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!