Hol találhatok meg könnyen érthető módon leírva jogi szöveget, ami az iskolások sulisvizsgálatait leírja, mármint, hogy ha nem engedélyzek valamit, szóval ami azt írja le, hogy mennyire szólhatok bele ebbe?
Orvosnak készülőnek!
De ha van valami bajom én mindig megyek az orvoshoz.Meg ha szükületem lenne mondjuk,akkor igaz előbb itt is utána néznék,de elmennék vele urológiára,de férfihoz,meg mondták,hogy ott állítólag úgy van,hogy van paraván és ott kell levetkőzni és nem meztelenre és csak az orvos lát ilyenkor,még az assziszens sem.Ez nem duma,mert egyszer 8 évesen kicsit éget szóval és megnézte a gyerekorvosom,de elég ciki volt,mert már akkor is zavart,ha az orvoson kívül más is lát,és ciki,ha úgy húzkodják,még anyám előtt is az volt,pedig elég kicsi voltam,akkor ezt 16 évesen,ja és ott már nem fütyi van,soknál már 13 évesen sem,de egy kiskölyök is épp úgy lehet szégyenlős,akkor meg egy felnőtt testtel rendelkező,eztnem értitek meg ti.De nem perverziót látok a vizsgálatban,ahogy te ezt gondolod sokunknál,hanem egyszerűen nem akarja az ember,megalázó és értelmetlen sokszor,mert más ütembe fejődünk,meg nem mindegy ki csinálja,férfi,nő,ki van még bennt,meg ilyesmik.Na ezekre nem gondolnak a dokik.Meg azért ha nő ér hozzá,akkor más is lesz,feláll,oké hallottam normális reakció,de akkor is,kell idő míg normális állapotba kerül viszza,nem kell a röhögés,elég átlátszó lenne mért jön ki az ember később onnan,már ha megvárja az orvos,hogy lelankadjon.Nekem zavaromba is ha nő ér hozzám megesik,sima combhoz érésnél is.Ilyenekre sem gondolnak.Te se mutattad volna akárkinek meg nem?Meg gondolom meztelenül sem engedted volna vizsgálgatni magad?Ennek választható vizsgálatnak kellene lennie,meg mindenki mást írt,hogy kit hogyan vizsgálatak,vagy sem,mert valamikor csak benéznek a boxerba,szóval tisztázni kellene,hogy tudjuk mire számítsunk.Elnézést hogy sokat írók,de tökre tart tőle az ember.Meg a lányok is itt nem akarják engedni,de mégis elmennek előbb-utóbb orvoshoz majd.
Arról tudnál írni,hogy ez a fejlettségi vizsgálat mi is,mit is néznek,mit és hogyan írnak be,vagy mi ez az egész.Ezt megköszöném.Meg az van,hogy van felnőtt orvosunk és ott külön vizsgálórész van,na arra már gondoltam,hogy nálunk át lehet jelentkezni és férfi is és esetleg vele megnézetni,ha lenne ilyen mondjuk,lehet meg lehetne vele beszélni és akkor lenne papír,és tuti nem lenne annyire ciki a helyzet.Szerinted?Meg még annyit,hogy valahol nincs ilyen vizsgálat,ez mitől függ?Ha lenne szerinem amit előbb írtam az nem is lenne olyan rossz megoldás nem?
"De ha van valami bajom én mindig megyek az orvoshoz."
Oké, hogy te elmész. De az emberek egy jó része még akkor sem megy el, ha vmi baja van.
Nézzük pl a mellrákot vagy a méhnyakrákot (persze tudom, ez azért 16 éveseket nem nagyon érint, csak példának írom!!). Mindkettő kezdeti stádiumban tökéletesen gyógyítható. Annyi lenne, hogy az ember rendszeresen elmegy szűrésre. Ha vmi gond van, akkor időben észreveszik és megoldják. És ehelyett hányan meghalnak? Miért? Mert nem mennek orvoshoz. Vagy észre sem veszik, hogy bajuk van, vagy szégyenlősek.
"Meg ha szükületem lenne mondjuk,akkor igaz előbb itt is utána néznék,de elmennék vele urológiára"
Te lehet, hogy elmennél. De a diákok egy része még csak azt sem tudja mi az a szűkület, mégis hogy venné magán észre?
"csak az orvos lát ilyenkor,még az assziszens sem"
Elvileg nőgyógyásznál is bent kellene lennie még egy személynek, ezzel biztosítva, hogy ne történjen visszaélés. Persze sok helyen elhagyják, mert a betegnek jobb, ha csak az orvos van bent.
"egy kiskölyök is épp úgy lehet szégyenlős,akkor meg egy felnőtt testtel rendelkező,eztnem értitek meg ti"
De. Tökéletesen megértem, hogy egy kisgyerek szégyenlős. Én is az vagyok, nem is szívesen vetkőzöm le senki előtt. De az orvos az orvos. Az a dolga, hogy megvizsgáljon. És bizonyos vizsgálatokat nem tud elvégezni, ha fel vagyok öltözve.
De ha vki szégyenlős, akkor más orvos előtt sem akar levetkőzni. Vagy a suliorvos miért ilyen kivételes? Miért csak előtte vagy szégyenlős?
"értelmetlen sokszor,mert más ütembe fejődünk"
Ezt az orvos is nagyon jól tudja. Nem azt nézi meg, hogy kinek mekkora, hanem hogy belefér-e a normális kategóriába.
Ide bemásolom egy doktornő írását:
"Hogy miért szükségesek ezek a vizsgálatok? Csak a nemi fejlettség, testméretek vonatkozásában mondhatom, hogy minden évben találunk az iskolában olyan alacsonynövésű, fejletlen gyermeket, akinél növekedési hormon kezelés szükséges vagy olyan túlfejlett 7-8 évest, akinél gyógyszeresen kell leállítani a túl korai nemi érést (de ezek már orvosszakmai kérdések...). "
"nem kell a röhögés,elég átlátszó lenne mért jön ki az ember később onnan,már ha megvárja az orvos,hogy lelankadjon.Nekem zavaromba is ha nő ér hozzám megesik,sima combhoz érésnél is.Ilyenekre sem gondolnak."
Az orvos tudja, hogy ez egy természetes reakció. Aki orvosnak megy, az már az egyetem első évében túllép ezen a röhögcsélős dolgon.
"Ennek választható vizsgálatnak kellene lennie"
Már írtam, hogy nem kötelező a vizsgálat. Ha nem kötelező, akkor meg nyilván választható:)
"tisztázni kellene,hogy tudjuk mire számítsunk"
Ezzel egyetértek. Én pl úgy oldanám meg, hogy előtte egy pár nappal/héttel beküldeném az osztályhoz a védőnőt (vagy elmennék én), elmondanám, hogy milyen vizsgálatokat kellene elvégeznem, melyik miért fontos. Utána elmondanám, hogy nem kötelező a vizsgálat, de amennyiben vki nem szeretné, hogy én vizsgáljam, menjen el a saját orvosához és vizsgáltassa meg magát, és hozzon róla igazolást. Nyilván ha nem hoz, akkor sem kényszeríthetem (és nem is akarom), hogy vetkőzzön le, de akkor úgy tudom a szülőtől számon kérheti az ÁNTSZ, hogy miért is nem vizsgáltatja meg a gyermekét.
"Te se mutattad volna akárkinek meg nem?Meg gondolom meztelenül sem engedted volna vizsgálgatni magad?"
Akárkinek nem mutogatnám magam. Viszont ha az orvos korrekt lett volna, nem lett volna bent a fél osztály, akkor megnézhette volna.
"Meg a lányok is itt nem akarják engedni,de mégis elmennek előbb-utóbb orvoshoz majd."
Azért ne keverjük össze a nemi szervek fejlettségi vizsgálatát egy nőgyógyászati vizsgálattal. Mert az előbbinél csak belenéznek a bugyiba, hogy minden meg van-e, aminek meg kell lennie, míg a nőgyógyászati vizsgálatnál konkrétan benyúlnak ilyenolyan eszközökkel, ultrahanggal, kézzel stb..
Egyébként rengeteg felnőtt nő sem hajlandó orvoshoz menni. Rengetegen írnak itt az oldalon is, hogy már x éve nemi életet él, de orvosnál még nem járt..
Persze erre nem az a megoldás, hogy kötelezzük őket a vizsgálatra. Csak meg kellene értetni végre az emberekkel, hogy a vizsgálat értük van.
És nektek is ezt kellene megérteni:)
"Arról tudnál írni,hogy ez a fejlettségi vizsgálat mi is,mit is néznek,mit és hogyan írnak be,vagy mi ez az egész."
Megmondom őszintén, konkrétumokat nem tudok. Annyi biztos, hogy elvileg fiúknál ki kellene tapintani a heréket. De ha a www.orvostudakozo.hu-n megkérdezed Dr. Csáki Csillát, biztosan hamarosan válaszol.
"Meg az van,hogy van felnőtt orvosunk és ott külön vizsgálórész van,na arra már gondoltam,hogy nálunk át lehet jelentkezni és férfi is és esetleg vele megnézetni,ha lenne ilyen mondjuk,lehet meg lehetne vele beszélni és akkor lenne papír,és tuti nem lenne annyire ciki a helyzet."
Másik orvossal biztosan megvizsgáltathatod magad, és szerintem a suliorvosnak sem lesz kifogása ellene, ha viszel róla egy papírt. Ő be tudja írni, ami neki kell, neked meg nem kell vetkőznöd:)
Viszont szerintem 18 év alatt csak gyermek háziorvoshoz mehetsz.
"Meg még annyit,hogy valahol nincs ilyen vizsgálat,ez mitől függ?"
Ez jó kérdés. Elvileg minden suliorvosnak ugyanazokat kellene vizsgálnia. De szerintem az lehet az ok, hogy ezeket az intim vizsgálatokat jópár helyen kihagyják, amit a doktornő is ír:
"A szakmai szabályok szerint a gyermek fizikális vizsgálatához ugyanis teljesen le kell őt vetkőztetni, ez azt jelenti, hogy bugyira, de oda is bele kell nézni⁄fiúknál a heréket kitapintani. Tehát, nem lehet elítélni⁄feljelenteni azt az iskolaorvost, aki meztelenre vetkőztet. DE! A meztelenre vetkőztetést természetesen nem szabad a többi gyerek előtt végezni és a szülőnek is joga van ilyenkor jelen lenni. A józan, tapintatos orvos, ha nem tudja megoldani, hogy egyenként vizsgálja a gyerekeket, véleményem szerint eltekint a gyerekek számára kínos vizsgálatoktól, akkor is, ha ez a tökéletes szakmaiság rovására megy. "
Szóval mivel az orvos tudja, hogy egymás előtt ezek a vizsgálatok megalázóak, és esetleg nincs lehetősége külön vizsgálni a gyerekeket, inkább kihagyja a vizsgálat ezen részét.
Erről a témáról egyébként egy másik topicban már elég sokat veszekedtem.
Összefoglalva amire jutottam:
- Hiányzik a kellő felvilágosítás, és ezen javítani kellene. Elmondani ELŐRE, hogy milyen vizsgálatok lesznek, mi mire szolgál.
- El kellene mondani azt is, hogy ez nem egy kötelező vizsgálat, de célszerű elvégeztetni. Ha nem a suliorvossal, akkor mással. A szülőnek is fel kellene hívni a figyelmét arra, hogy ha a gyerek megtagadja a vizsgálatot, akkor nem árt elvinnie egy másik orvoshoz.
- Nem kellene egymás előtt, tömegesen vizsgálni a gyerekeket (És itt nem csak az intim vizsgálatra gondolok. Vkinek egy szimpla tömegmérés is lehet "ciki").
Szóval én abszolút megértem az aggályaidat. Csak úgy gondolom, hogy ha most minden diáknak nagy bőszen elkezdjük mondani, hogy "nem kötelező, és nyugodtan megtagadhat bármit", anélkül, hogy felvilágosítanánk róla, hogy a vizsgálat az ő érdekét szolgálja, akkor ezzel azt fogjuk elérni, hogy:
- A gyerek nem csak az intim vizsgálatot, hanem MINDEN vizsgálatot meg fog tagadni, mert ebben a korban baromi jó lázadozni minden ellen. (Lehet, hogy te kivétel vagy, ne vedd magadra, de valld be, hogy a tinik többsége ilyen.)
- Eszük ágában sem lesz elmenni másik orvoshoz, mert úgy gondolják, nekik úgy sem lehet semmi bajuk.
Szóval oké, hogy fel kell világosítani a diákokat a jogaikról, és nem szabad azt állítani, hogy a vizsgálat kötelező. Csak közben arról is fel kell világosítani, hogy miért vannak ezek a vizsgálatok, hogy ez nekik is jó. Különben baromira elbillen a mérleg nyelve:)
Ez kb olyan, mintha felvilágosítást tartanék a diákoknak, és elmondanám, hogy ha teherbe esnek, akkor mit kell csinálni, hova kell menni. De elfelejteném megemlíteni, hogy hogyan is kell védekezni.
Nyilván mindkettő fontos, de csak EGYÜTT érdemes, mert ha csak a felét mondod, akkor nem várt következményei lesznek.
Remélem érted, hogy mire szeretnék kilyukadni. Szóval az osztálytársaidnak nyugodtan megmondhatod, hogy semmi sem kötelező, de akkor azt is mondd el nekik, hogy legalább más orvoshoz menjenek el.
Szerintem a sima vizsgálattal nincs a többségnek baja,nekem se,mert csak ezekről kérdezgetnek inkább,ez ami cikis,meg a lányok a gernicet szokták nekem mondani,mert hát nekik mellük is van és a barátnőim is mondják az nem tetszik,hogy sok helyen ha fogja a melltatóját a kezével attól még úgyan úgy megtuda nézni.Szóval az intim testrészeit nem akarja mutogatni,inkább erről szól minden.
Nekem nagyon fontos az orvos neme ilyen vizsgálatnál,meg hogy ne lásson más közben.Ezért tudnám iskolaorvos esetében csak akkor elképzelni a dolgot,ha paraván van és férfi orvos.De nem az orvosra gondoltam hogy röhög,hanem mi van ha nem várja meg hogy lelankadjon,mert ha arra nincs idő hogy felöltözön az ember és ne purcéron vizsgálják,akkor arra hogy lesz idő,hogy megvárja hogy lelankadjon.A többiek cikiznének,ha álló szerszámmal jönnék ki.Sokszor egy nézés is elég ennyi idősnél.És 15-16 évesnek tényleg nem fütyije van.
A lányokat kérdeztem mért nem járnak mármint a felnőtt nők vizsgálatra és azt mondták,hogy nekik a vizsgálat nem csak kellemetlen,hanem sokszor fáj is,mert durva az orvos,meg feldug valami fémet,és szétfeszíti,ennyit fogtam fel,na ettől nem csak félnék,rettegnék én is.Meg azt mondták van valami kevésbbé fájdalmas fém is,de azt nem használják.Róluk csak ennyit tudok,nem tudom mit is csinálnak nálunk.Hát igaz mi meg alapból nem járunk,nekünk a csajok szerint nem is fájdalmas a dolog,csak cinkes.
Lehet ha fájdalom mentes vizsgálatok lennének,meg csak orvos és felvilágosítás akkor többen mennének ilyen vizsgálatra,szerintem ez a baj.De nagyából értelek.
A serdülőkor egyik alapfeladata a "saját test feletti uralom" visszaszerzése. Ebből a szempontból megértelek, hogy te szeretnél rendelkezni a saját tested feletti vizsgálatról is. A sok változás miatt megértem a szégyenlősségedet is.
Viszont egy dolgot nem tudsz mérlegelni fiatal korod és még a témában lévő csekély tudásod miatt: az pedig a kockázat és a következmény, ha valamilyen probléma nem derül ki időben. Fogalmad sincs milyen súlyos betegségek, állapotok vannak, milyen érzés végtelenül szenvedni valami miatt, megtudni, hogy már sajnos késő, nem lehet valamit meggyógyítani.
Ez természetes, mert fiatal vagy, hál istennek egészséges minden bizonnyal. Az egészséges ember pedig nem tudja elképzelni, hogy milyen ha nincsen többet egészség.
Még ott vagy, hogy le kell vetkőzni egy vizsgálathoz és nehezen érted meg, hogy milyen az, ha már valaki 100szor inkább levetkőzne, csak kapja egyszer vissza az egészségét.
Még ott vagy, hogy lázadsz a kötelező dolgok ellen, amibe beletartozik az orvosi vizsgálat. Kamasz korában az ember minden ellen lázad, ez természetes, csak mint ahogy korábban írtam, a következményeket még nem képes objektíven megítélni az indulatai miatt. Ezért nem értek egyet azokkal a mostanában nagyon megszaporodott gyermekjogokkal, mert ez mindenkinek jó, csak éppen a gyereknek, fiatalnak nem. Lehet, hogy átmenetileg jobban érzi magát, ha megússza a vetkőzést, viszont azt garantálom, hogy egy súlyos betegség lesz az, ami igazán összetöri a lelkét. Ami után depressziós lehet, minden összeomlik a számára. Akár még egy "szimpla gernicferdülés" is vezethet ide, ha nem kezelik időben és a fájdalom, ami ezzel jár, tönkreteszi a fiatalé életét.
A nemi szervek vizsgálata is az orvos dolga, mert a laikus fiatal nem tudja minden esetben megkülönböztetni a normálisat a kórostól, egyszerűen nincs meg hozzá a tudása.
Egyébként is a nemi szerv ugyanúgy a szervezet része, a szervezetben pedig nincsen illő és illetlen szerv.
Az sem kivitelezhető a gyakorlatban, hogy minden fiatal külön urológushoz, nődokihoz menjen a szűrések alkalmával. Gondold el, mekkora teher lenne ez a szakrendelések számára, melyek amúgy is alulfinaszírozottak. Az iskolaorvos szépen megszűr és utána továbbküld, ha tényleg gond van.
A felnőtteknél is van üzemorvosi vizsgálat, sőt még rendszeresen nőgyógyászhoz is járunk rákszűrésre, amit egy 12-17 éve lány értelem szerűen nem fog megtenni. Ennek a szűrésnek az eredményét viszont a mi üzemorvosunk minden évben elkéri.
Abban maximálisan igazat adok, hogy felháborodsz, ha több fiatalt vizsgálnak egyszerre. Ehhez nincs joga egyetlen orvosnak sem, mert köti az orvosi titoktartás.
Az iskolaorvosi vizsgálatoknak is maximális diszkrécióban kellene folynia, amihez az is odatartozik, hogy a vetkőztetést fokozatosan tegyék meg. (ruhánként)
UI. gerincet nem lehet melltartóban vizsgálni, főleg ha az illető elöl fogja a melltartót. A háton bizonyos szögeket kell nézni, a pácienst lehajoltatva is, a lapockák helyzetét stb.
Ennyi kellemetlenséget be kell vállalni az egészséghez.
Én akkor sem engedem,ha nincs más választásom és kényszerítenének papír bemutatására akkor meg az említett dokihoz mennék,de ilyen remélem nem lesz,ott is elég ciki lenne.De az is maradandó sérülést okozhat(mentális sérülést,orvos undort,van ismerősőm aki szinte minden orvost kerül,nagyon nehéz vele) ám ha most úgy végeznek el egy vizsgálatot ahogy én azt nem szeretném,vagy olyan ember,aki visszataszít,vagy több ember előtt,nem feltétlenül osztálytársra gondolok,hanem engem az asszisztensek is zavarnak.Urólógián legalább vagy az említett orvosnál nem nézne még jó pár asszisztens közben.De azok sem mennek nagyon ilyen jellegű vizsgálatokra akik már iskola keretein belül résztvettek ilyenen,lehet hogy inkább kerülik méginkább a dolgot,mert sokan negatívan beszélnek még most is ezekről.Szóval nem vagyunk előrébb ezzel se.Nagyjából értelek téged,meg a búzgoságod,mert azt akarnád hogy aki lehet egészséges legyen,de ez sem valami jó megoldás,nem lehet kényszeríten erre senkit se,ezek mindig bebuktak eddig,a tüdőszűrés is egy ilyen dolog volt.Az meg olyan rossz duma túl lehet élni,nem hal bele senki,elfelejti az emert majd idővel,akkor hogy lehet hogy több tíz év távlatából is emlékeznek milyen rossz érzés volt meg ilyenek.Ez is rossz felfogás,aki így éli át,az nem fog menni,meg megmarad a rossz érzés is.De az is igaz nem lehet mindenkihez orvost külön hívni,de az meg nem lenne annyira nehez megoldani,hogy fiúkhoz férfi jöjjön ilyenkor,lányokhoz meg nő és nem meztelenül vizsgálni,,de ezt is csak ha belement a gyerek akkor.Mert olvastam olyat is ahol rutin után,urológus orvos is hívtak és az nézte meg őket,na a fiúkhoz férfi orvost erre a vizsgálatra gondoltam,meg ilyen pavilont hoztak és azon kívül voltak az asszisztensek és a bediktált adatokat rögzítették,szóval nem láttak semmit.De még így sem örülnék neki.KÉnyszerrel nem lehet senkit sem egészségessé tenni,meg vizsgálatra rávenni,oksi belemegy,mert muszálynak érzi,de utálja,undorodik tőle és ez megmarad és később is így lesz,ha így esik ilyenen át.Valami más megoldás kellene.Olyanokat viszont lehetne kérdezgetni amivel lehetne már tud következtetni az orvos is.Meg van ahol nem is vizsgál,hanem letolatja a gatyát aztán meg azonnal húzhatod vissza,na ez hül.ység,akkor kérje meg ha arra kíváncsi mennyire szőrős,hogy csak kicsit húzza lejebb a boxert.Meg azért ha leellenőrzik a golyókat egyszer már akkor láthatták hogy leszállt meg meg van minden,utána már hagyni kellene ezt.Ez is csak duma,mert ezt iskolás kor előtt már jó párszor megtették,akkor meg hagyjuk már.De nem teljesen úgyanolyan szervünk ám,mert a szemem bármely doki megnézheti,a kezem is,lábam is stb,de egy szemésznek,fülésznek,fogorvosnak nem mutatnám meg azt a bizonyos részem,pedig ő is orvos,meg azért akárkinek eleve nem mutogatja magát az ember se,ha csak nem olyan.Több lehetőség kellene,választhatóság vagy nem is tudom.Nekem egyik se jó,ha azt nem saját döntésemből teszem,vagy hagyom.Itt ez a lényeg,ne kényszer miatt legyen.
Milyen orvosnak készülsz megszabad kérdeznem?
A második hosszút nem én írtam, bár egyetértek vele egyébként.
Mint mondtam már, egyáltalán nem kényszer. Hisz nem foghatnak le és húzhatják le a nadrágod.
Én csak azt próbáltam meg elmagyarázni, hogy a te érdekes, hogy hagyd magad megvizsgálni.
Ha nem hallgatsz rám, akkor nem hallgatsz. Igazából nem az én dolgom.
Csak furcsának tartom ezt a nagy lázadást. Mármint ez tipikusan olyan, hogy ha vki elkezdi, akkor azok is rákezdenek, akiknek amúgy semmi bajuk nem lett volna a vizsgálattal. Mert ilyenek a tinik.
Nőgyógyász szeretnék lenni egyébként.
A második hosszú válaszoló én voltam. Pszichológus vagyok egyébként:)
A kedves kérdező inkább valakit keres, akivel vitatkozhat, ki ellen lázadhat én is úgy látom. Időnként meg is mosolyogtatott a válasza.
Szerencsére a világnak csak a nagyon szép részét látod, remélem ez így is marad.
Azt viszont nem érted még, amit mondani szeretnénk, ha lesz egy kis időd és sikerült a vizsgálat miatti félelemből megnyugodni, akkor egy picit azért gondolkodj el rajta.
Ha elkezded majd a szexualitást, a nemi életet, kicsit felnőttebb leszel, akkor nem lesz ekkora para a meztelenség.
Addig remélem, hogy a lázadásod miatt nem fog érni semmilyen kár!
Aha,hát az nehéz szakma,a lányok nagyon félnek tőle,legalább is akiket ismerek,eléggé fáj a vizsgálat,azt mondják,nem is mernek elmenni,meg videókat néznek róla,aztán attól még jobban beparáznak,én ezért sem merek videot keresni ilyesmikről.Én is rettegnék,ha fémet akarnának valamelyik testnyílásomba rakni,ilysztő,meg rémhíreket mondanak,inkább nem is nézek ilyeneket,jobb ha leírást keres inkább az ember,mint hogy megnézze.Nehéz lesz,bár még kezdő leszel,és lelkes és azért azok szerintem kedvesbbek,magyaráznak nekik talán,meg óvatosabbak,lassabban csinálják,még nagyon érdekli őket a betegük,mert még megvan a lelkesedésük.A lányok mondják ezt folyton.Hát nem irigyelek,el kell valami bizalmat érni,meg kedvesnek lenni és nem könnyű néha.Nem lennék orvos,mert ami nekik természetes,az nekünk nem és néha ebből addódik a baj,mint ez a vetkőzős dolog is,egy ember előtt könnyebb nekünk mint ha még már írtam valami asszisztensek is ott vannak,tudod ők ilyeneket elfelejtenek,ilyenekből van a külön vélemény.Sok sikert kívánok hozzá és kitartást az nagyon kell.
A vizsgálattal a soknak baja van,és csak azért kezd lázadozni,mert amig más nem merte megtenni,kinyitni a száját ha valami nem tetszet,addig nem mert kiállni magáért,sokan semmi miatt nem mernek szólni,ezért is voltak ilyen egymás előtti vizsgálatok korábban,mert nem mertek szólni.Tudod egy kinyitja a száját akkor már a többi is kimeri,elmeri mondani mi zavarja,mitől fél,meg ilyenek.
De mért jönnek ha valaki nem akar engedni valaki valamyilyen vizsgálatot ezzel a pedofiliával,mert akkor folyon ezzel jönnek,meg perverzióval,már olvastam sok helyen,pedig senki nem mondott ilyeneket.Csak nem akar az ember levetkőzni,intim részeket mutogatni,de ők akik nem értik mi van,mindjárt ilyen butaságokat mondanak,hogy mi ezt hiszük róluk,pedig senki nem mond ilyet.Csak nem akar senki meztelenkedni,vagy ellenkezőneműnek mutoagania magát.Na mennem kell lassan vacsizni.A felvilágosítást ha te írtad akkor abban teljesen igazat adok neked.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!