Honnan tudhatom, hogy bebeszélem-e magamnak a tüneteket vagy valódiak?
Simán lehet, hogy bebeszéled magadnak. A vércukormérés viszonylag egyszerű vizsgálat. Csináltass egy általános vérképet, az pár évente akkor is tanácsos, ha amúgy semmi bajod. Ha amúgy nem vagy túl hipochonder, akkor szerintem a negatív lelet után megnyugszol.
Ha viszont gyakorivá válik, hogy hallasz egy betegségről és másnap már jönnek a tünetei, akkor viszont tegyél valamit ellene, mert sok betegséget csak drága és nem veszélytelen vizsgálatokkal lehet kizárni.
Ilyen most fordul elő velem először, nem vagyok hipochonder, érdekel az orvostudomány, szoktam erről olvasgatni, orvosos műsorokat nézni, de nem képzelek be magamnak betegségeket, nem parázok azon, hogy vajon most mi a bajom.
Csak most ez furcsa volt hogy olvastam róla és aztán elkezdtem hirtelen szomjas lenni.
Ha erdekelnek ezek a dolgok, akkor ne a betegseg tuneteit olvasd, mivel mint tapasztaltad is, hogy arthat.
Az emberi test szerkezeti felepitesevel es mukodesevel ismerkedj.
Ez egy nagyon érdekes dolog. A "bebeszélt" dolgok ugyanis valódi tüneteket okozhatnak és néha nagyon nehéz eldönteni mi a valóság. Nyilván a te esetedben vércukorkontroll, de az idegeskedés, feszültség szintén emeli, úgyhogy még azzal sem lenne egyértelmű szerintem.
Próbálj elvonatkoztatni, ne gondolj erre a betegségre, először az agyadat kéne kicsit "rendbe rakni" mielőtt vizsgálódni kezdesz.
Igazából általánosan is értettem a kérdést, mert én pl. nem vagyok egy ilyen "bebeszélős" épp azért lepődtem most meg, mert mostanra kiderült, hogy tényleg nem voltak valódiak.
De van valami módszer vagy hogy nem koncentrálsz rá vagy ilyesmi amivel meg tudod mondani egy tünetről hogy igazi-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!