Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha mond a doki egy összeget...

Ha mond a doki egy összeget mindenki fizet?

Figyelt kérdés

Én itt már többször olvastam, hogy olyan doki aki le sem szar utólag mond egy összeget, és akkor fizetnek is neki. Most komolyan, én még nem voltam ilyen helyzetben, de biztos megmondanám, hogy erre van a fizetése, ha különösen elégedett lennék akkor ÉN MAGAMTÓL meggondolnám, hogy adok-e, de azért mégis mit képzel? Volt már aki leosztotta?

Nekem egyszer nagyanyám leosztott egy dokit, hogy mi a jó frászt képzel, nyugdíjasok zsebéből százezret kihúzni daganat műtét után, hát nekik jobban kell most az a pénz és egyébként is elmehet a bánatba, mikor azt is megmondták, hogy nem segített már a műtét se szinte semmit. Nem is reklamált neki az orvos.

2010. dec. 9. 18:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ezen nincs mit gondolkodni, nem szabad fizetni. Erre volt a vizitdíj, de hát nem volt jó az embereknek a 300 forint, inkább a húszezresek...
2010. dec. 9. 18:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Nézd ez egy nehéz kérdés. Egy orvos sokat tanul és tesz mire orvos lesz. Aztán, ha itthon marad akkor, mondania kell egy összeget a betegeinek, hogy megéljen. Vagy pedig elmegy külföldre és ott gyógyít tovább. Nos melyik a jobb?
2010. dec. 9. 18:22
 3/11 anonim ***** válasza:
Én attól az orvostól, aki megmentette az életemet Dr. Várkonyi Tibor professzor nem sajnáltam a hála pénzt. A végtelenségig nem akarta elfogadni, de én akkor is neki szántam.És itt az interneten kívánok neki továbbra is egészséget, boldogságot. A lányának pedig Várkonyi Andreának szép sikereket a tévében.
2010. dec. 9. 18:26
 4/11 anonim ***** válasza:
Azért az tényleg undorító, ha vki kifejezetten kéri a pénzt. Viszont az elfogadás m,ás tészta. Ha vki lehúzná a hat évet az orvosi egyetemen, meg utána görcsölne öt évig a szakvizsgával 100 ezer forintos fizetésért, lehet ő is elgondolkodna rajta, hogy elfogadja-e...
2010. dec. 9. 19:04
 5/11 A kérdező kommentje:

Az elfogadás és a tarifa között nagy a különbség. Én sem arra gondolok, mikor valaki magágtól úgy dönt, hogy akkor ad, mert megérdemli. Hanem arra, hogy egyesek szabályos tarifákat állapítanak meg, meg utólag mikor elvégezték a műtétet akármit odaállítanak és közlik, hogy akkor ennyit és ennyit kérnek. Pl. olyat is olvastam itt, hogy nagyot szart az anyuka fejére a doki, szülés után is csak egyszer nézte meg, mikor közölte, hogy mennyit kéne neki fizetni. na most komolyan azért ez kicsit sok.

Ráadásul a magyarokban annyira benne van ez a borítékozás, hogy ne akarja nekem megmagyarázni, hogy rászorul a tarifázásra. Úgy is odanyomják neki a borítékot egy csomóan és nem egy ezressel, azért az vicc, hogy megköveteleli rendesen a HÁLApénzt.

2010. dec. 9. 19:11
 6/11 anonim ***** válasza:

Kedves első válaszoló!

Gondolod, a vizitdíj mellett nem adtak hálapénzt? Nem is tudod miről beszélsz.

2010. dec. 9. 19:38
 7/11 A kérdező kommentje:
Ja, annak nem sok köze volt egymáshoz. Egyébként volt itt a múltkor olyan kérdés is, hogy a magán fogdokinak szokás-e hálapénzt adni. na azon azt sem tudtam sírjak-e vagy nevessek.
2010. dec. 9. 19:46
 8/11 anonim ***** válasza:

19:38-as

Az nem derülhetett ki, mert az okos pórnép 1-2 hónap után leszavazta.

2010. dec. 9. 21:10
 9/11 A kérdező kommentje:

Több műsor is foglalkozott vele, máshol ahol már hosszú ideje működött ugyanúgy megvolt a hálapénz (pl. akkor Szlovákia volt asszem, amit én láttam éppen)

A másik meg az, hogy a hála pénzt azért adod, hogy rászarjon a fejedre, meg mert kéri, meg mert felfogadtad, mert megműtött, megszülesztett stb. Ne magyarázd meg nekem, hogy ezen változtatott volna az, hogy mikor egy vizsgálatra érkezel, akkor 200forintot befizetsz pár ajtóval arrébb. Nem, ez semmit nem változtatott volna. És az orvos is ugyanúgy tartotta volna a markát, mert nem neki ment volna a pénz, meg nem hinnén, ha egy kevés jutott volna is neki belőle, azzal elégedett lett volna. Azért pár 50-100 ezres boríték akkor is jobb, hülye lett volna lemondani róla azért, mert te az ajtóban fizettél egy kétszázast valahova. És a beteg meg nem érezte volna úgy, hogy nem jár hálapénz, azért mert pár ajtóval arrébb egy kétszázast leadott.

2010. dec. 9. 21:43
 10/11 anonim ***** válasza:

Egyből biztos nem szűnt volna meg a hálapénz.

De azt ne felejtsük el, hogy évente több száz milliárd (!) Ft pluszbevétel keletkezett volna, amiből jócskán tellett volna béremelésre is.

Dehát ugye mindig azokat kérdezik, akik a legkevésbé értenek hozzá.

2010. dec. 9. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!