Nagyon ropog a kezem, a lábam és a nyakam. Mit tegyek?
Szia!
Ez lehet porckopás oka is! De, persze rengeteg más oka lehet!
Érdemes a háziorvosodnak jelezni a problémát, mielőtt komolyabb probléma adódik!
A ropogással önmagában az orvosok nem tudnak mit kezdeni, nem számít kezelendő jelenségnek.
Ha panaszkodsz hogy fáj, akkor kapsz beutalót vizsgálatokra.
Kis korrigálás!
"A ropogással önmagában az orvosok nem tudnak mit kezdeni, nem számít kezelendő jelenségnek."
Foglalkoznak vele, mivel ha tételezzük fel egy levált porc okozza a ropogást, az még kezdetben nem fáj(hat)! Viszont idővel iszonyatosan begyulladhat!
Megnézném azt az orvost aki a beteg panaszára nem ad egy beutalót...
"Ha panaszkodsz hogy fáj, akkor kapsz beutalót vizsgálatokra."
A diagnózis megállapítását a beteg kéri! Ha Én azt mondom, hogy fáj a fülem, ám nyomásra se érzékeny, stb., akkor is megvizsgálják, ha valótlant állítok! Tény, hogy ez hülyeség, de minden panasszal foglalkoznak az orvosok!
A ropogás pedig elég komoly dolog előjele is lehet!
Úgyhogy legközelebb kicsit jobb választ adj!
Kedves Oxa!
Sajnálom és legmélyebb tisztelettel elnézésedet kérem.
Az én hibám, hogy csak a _saját_tapasztalatom_ tudtam elmondani.
Én elmentem egy jó háziorvoshoz, és pontosan azt mondta nekem amit ott leírtam az előző válaszomban.
Igen, ő is tudta hogy előjele lehet súlyosabb dolgoknak.
Én is tudtam, pontosan ezért mentem el a ropogásos panaszommal.
Hadd illusztráljam egy hasonlattal, miért nem ér semmit az "ezek egy súlyosabb probléma előjelei lehetnek" típusú tünetek:
Ha jól rémlik, egy HIV fertőzés után 3-4 héttel lázas, megfázásos tüneteket produkál a fertőzött. A ropogás miatt pl ortopédiára menni hasonló, mint egy megfázás miatt kétségbeesni hogy "jajj lehet 4 hete HIV fertőzést kaptam".
Van aki egész életén át ropog, lehet én is ropogtam korábban is, csak eddig nem vettem észre, van akinek elmúlik, van akinek segítenek a porcerősítő tabletták (nekem is segítettek!!), és nagyon kis számban vannak, akiknek tényleg valami súlyosabba megy át.
Kérlek, számolj be te is a tapasztálaidról, neked mit mondott a doki mikor fájdalom és mozgási nehézségek nélküli "zavar hogy ropog" típusú problémáddal elmentél orvoshoz!
Köszönöm hogy te is tapasztalatból beszélsz, nem csak kívülállóként mondod el amit a témáról gondolsz...
Kérdező! Mint elsütöttem Oxához intézett reakciómban - neked is ajánlom, hoyg próbálj ki vala porcerősítő készítményt! 1-2 hónap volt nekem is mire észrevettem hogy hat, szóval legyél türelmes, ha erre adod a fejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!