Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Komoly problémák 17 évesen?...

Komoly problémák 17 évesen? Vagy csak a szorongás műveli ezt velem?

Figyelt kérdés

Szorongok, pszichológushoz járok. De miért van az hogy az utóbbi időbe elég furcsa és számomra elég ijesztő tüneteket produkálok ?

Ide tartozik az hogy "kalapál" a szívem, vagyis erősen ver és indokolatlanul gyorsabban, hallani nem hallom ahogy ver de látszik például a pólómon (hasamon).

(Voltam nyáron EKG-n ott azt mondták tökéletes :S. Szívkalapálás, vérnyomás ingadozás [amit nem tok biztosra h az-e] nagyon félek:S:?( )

Vagy az hogy szerintem (bár nem biztos) ingadozik a vérnyomásom, ezt onnan tudom hogy néha csak úgy el szoktam szédülni kicsit rosszul vagyok de rövid idő után már egyből jobb, meg a karomon (néhol a lábamon) csak úgy a kék erek kiduzzadnak.

Ez eddig nem volt, nemrég kezdtek el ezek a tünetek jelentkezni. hamarosan kapok a szorongásomra egy gyóg

yszert. Szerintetek az meg fogja ezeket oldani? mondták hogy az direkt szorongáscsökkentő és a tünetek fokozatosan enyhülnek.

Úgy félek hogy nem a szorongás okozza :S Nem akarom hogy komoly gondom legyen, de tényleg a szorongás váltja ki ezeket is vagy tényleg baj van? :S

2010. dec. 1. 20:56
 1/8 anonim válasza:
Szia! Nekem is pont ugyanez a bajom. Én is voltam orvosnál, és azt mondta, hogy nincs semmi bajom, és elküldött pszichológushoz. Nekem is ugyanezek a tüneteim, az orvos szerint a szivem igy reagál a stresszre, szorongásra...
2010. dec. 1. 21:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Szia ! Ha ez igaz amit írtál, és ugyan így a vérnyomás és a szív is reagál a szorongásra és a stzresszre akkor kicsit megnyugodtam.:) Csak nem rétem hogy miért ingadozik a vérnyomás mert miért pont most jön ki amikor a szorongás már régebb óta tart:S
2010. dec. 1. 21:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Ne félj,tényleg csak szorongás,az bizony okozhat fura és kellemetlen tüneteket,de ezek nem veszélyesek.
2010. dec. 1. 21:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Tényleg nem vagy egyedül, nekem is dettó, ma voltam EKG-n.
2010. dec. 1. 21:37
 5/8 anonim ***** válasza:
én is tök ugyanezeket a tüneteket produkáltam a szorongás miatt egy időben, nyugi:) nekem később magától elmúlt, most vagyok 21, velem is kb 17-18 éves koromban volt ez, a szédülés elég gyakori volt nálam is, na meg a szívkalapálás...az még ma is előfordul, tényleg ijesztő, amikor minden előjel nélkül hirtelen baromi erősen és gyorsan ver 3at a szived...de ezeket inkább vedd figyelmeztetésnek, hogy kicsit nyugodj meg. figyelj oda jobban magadra, ha konkrétan izgulsz is valami miatt, nyugtasd meg magad, én az érettségi idején voltam eléggé ki, aztán belegondoltam, hogy max mi van? nem sikerül...nem a világvége, megpróbálom jövőre...de bármi van, nem a világvége, nem érdemes semmi miatt tönkretenned magad.
2010. dec. 2. 10:46
 6/8 anonim ***** válasza:

ja, azt elfelejtettem írni, hogy én is voltam EKG-N, és nekem is azt mondták, hogy minden tökély, pedig én is valami rosszra számítottam...:)

előző voltam

2010. dec. 2. 10:48
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi.:) Nem értem miért, de szerintem (nem biztos de) amikor szerintem "nyugodt" helyzetben vagyok akkor is ingadozik a vérnyomásom vagyis kiduzzadnak az ereim majd vissza. Lehetséges ez?

Vagy csak azért van mert sokszor olyanok jutnak eszembe h "agyvérzés vérnyomás ingadozás miatt úr isten!" ?:S

2010. dec. 8. 16:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem az elmúlt fél évben van a szédülés, bármikor felállok valahonnan elszédülök - kivétel nélkül. Van mikor percekre "elsötétül" a világ. Bennem is van egyfajta szorongás, folyton ideges vagyok, mindig olyanokon jár az eszem amin nem kéne és ez kb tönkreteszi a szervezetem lassan. Aludni nem tudok normálisan, mire elalszok eltelik úgy 2-3 óra mert mindig van valami a fejemben. Pszichológushoz nem járok elég volt az is gyógyszerezni meg nem akarom magam.

Már csak arra várok mikor változik ez meg.

17/L

2010. dec. 9. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!