Miért csinálom ezt alvás közben?
Mikor este lefekszek, már elnehezedtek a szemeim, nehezen tudom megmozgatni a testrészeim és érzem hogy pár pillanat és elalszok, hirtelen egyet rándul a lábam és kicsit éberebb leszek, és mikor már megint érzem ezt az elnyomottságot akkor hirtelen elkap egy olyan érzés, mintha körbe-körbe száguldanék. Apu is szokott ugyanígy rángatózni álmában, lehet én nem csak elalvás előtt csinálom ezt.
A másik hogy mostanában néha úgy kelek fel, hogy görcsbe van a lábam, és remeg és szoktam néha sikítozni is, de ha elkezdem feszíteni elmúlik a kibírhatatlan fájdalom, és egyből elalszok. Reggel sose szoktam emlékezni erre, de vannak árulkodó jelek, például mikor kiszállok az agyból akkor alig tudok járni vagy még a nap folyamán szokott bevillanni, hogy én felkeltem az este a fájdalomtól. Azt mondta az egyik ismerősöm, hogy megerőltetem a sok futással, szedjek magnéziumot.
Ismerős... Az éjszakai lábgörcsök engem is kínoznak, de nekem nem múlik el csak úgy, hanem általában már csak akkor kelek fel, amikor nem tudok ellene tenni így csak kinyújtom a lábam. Befeszítem és reménykedek, hogy nem fog sokáig tartani... (2-3 perc és elmúlik). A Magnézium valóban jó rá, csak olyan ipari menyiséget kell szedni, hogy az eszméletlen... Nekem a MagneB6-ból naponta 6 db kellett.. Vettem testépítő boltban magnéziumot olcsóbban és nem utolsó sorban dupla akkora adagokban... Aztán van, amikor elalvás előtt engem is el kap ez a rángatózás... De előtte egy pillanatra olyan, mint ha zuhannék és szerintem ez az agynak egy kényszerreakciója.
Összegezve nem vagy egyedül a problémáiddal...
17/F
Én nem szoktam ilyet gyakran csinálni, de néha mikor félálomban vagyok, valami furcsát érzek, és gyorsan felébredek.Van hogy nem is emlékszem semire, csak érzem, hogy ideges vagyok, meg hogy gyorsabban ver a szívem.Apum szerint ez félúton van az alvás és az brenlét között.Tehát kicsit mintha aludnál, agy lehet, hogy minden furcsa zajra felébredsz, de ez nem olyan, mint a normllis ébredés.Ha nagyon zavar, szedj valami gyógyszert, bár szerintem ne 15 évesen kezdd el.
Szintén 15/L
Én ettől megőrülök, hogy állandóan megrándul a lábam, pont amikor a szendergésből átváltok az alvásba. Puff, abban a pillanatban felébredek. Sokszor fél éjszaka ezzel telik, hogy rángatózás, felébredés, szendergés. Másnap meg olyan vagyok, mint a mosogatórongy.
Apukád mit csinál rángatózás ellen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!