Ha félrenyelek ivás kozben kerulhet víz a tudombe?
ISmétlem nem kerülhet ily módon víz a tüdőbe. Keress rá víz, tüdő. Ha víz jut a tüdődbe azt nem tudod felköhögni és komoly gondokat okoz.
"Érkezett:2010-08-28 17:43:35
Tisztelt Doktornő/úr! Előre elnézést kérek a talán ostoba és felesleges kérdésemért. A minap 3 apró vitamin tabletta bevételekor félrenyeltem (nem éppen bölcs módon viz nélkül vettem be őket...) egyet azonnal visszaköhögtem, a másik 2 lement csak azt nem tudom hova, az első viszakhögése után még krahácsoltam egy kicsit de ezután nem volt légzési nehézségem. A kérdés a következő: létezik az hogy a tüdőbe került az egyik tabletta és nem köhögtem fel a másikkal (ismétlem elég apró volt) és amennyiben igen mi a teendőm? Köszönöm türelmét és válaszát.
Válasz:2010-08-31 21:42:19
Tisztelt Kérdező! Amennyiben nincs légzési panasza, vagy láza nem jutott be a tüdejébe a tabletta. Erre különben is kicsi az esély.
Üdvözlettel:
Dr. Csuth Ágnes, rovatvezető
családorvos
'
Mehet víz a tüdődbe.
De a tüdőd gondoskodik róla, ne aggódj.
Egy vízzel nincs probléma.
Ha tej, akkor az immundendszered mozgósítsa önmagát
hogy eltávolítsa a tejet.
Viszont egy kaja a tüdőben be lesz vonva "mucus"-al ami egy eléggé csúszós, síkos anyag és ezért egyszerűen csak fel tudod köhögni.
Kedves okostóbiás!
A válaszoló doktornő nem azt írta, hogy nem kerülhet víz a tüdőbe, hanem azt, hogy kicsi az esélye. Az nem ugyanaz.
Nekem írtad?
Egyébként nem ugyanaz.
Viszont mind a kettő helytelen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!