Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha félrenyelek ivás kozben...

Ha félrenyelek ivás kozben kerulhet víz a tudombe?

Figyelt kérdés
heh?
2010. nov. 27. 00:54
 1/8 anonim válasza:
0%
Nem. Nyelőcső, légcső....
2010. nov. 27. 01:00
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Igen kerülhet, azért kezdesz el köhögni, mert a víz a nyelőcsöved helyett a légcsövedbe landol. A köhögés feladata a nem odavaló anyagok eltávolítása a légcsőből és a tüdőből.
2010. nov. 27. 01:03
 3/8 anonim válasza:
0%

ISmétlem nem kerülhet ily módon víz a tüdőbe. Keress rá víz, tüdő. Ha víz jut a tüdődbe azt nem tudod felköhögni és komoly gondokat okoz.

"Érkezett:2010-08-28 17:43:35

Tisztelt Doktornő/úr! Előre elnézést kérek a talán ostoba és felesleges kérdésemért. A minap 3 apró vitamin tabletta bevételekor félrenyeltem (nem éppen bölcs módon viz nélkül vettem be őket...) egyet azonnal visszaköhögtem, a másik 2 lement csak azt nem tudom hova, az első viszakhögése után még krahácsoltam egy kicsit de ezután nem volt légzési nehézségem. A kérdés a következő: létezik az hogy a tüdőbe került az egyik tabletta és nem köhögtem fel a másikkal (ismétlem elég apró volt) és amennyiben igen mi a teendőm? Köszönöm türelmét és válaszát.

Válasz:2010-08-31 21:42:19

Tisztelt Kérdező! Amennyiben nincs légzési panasza, vagy láza nem jutott be a tüdejébe a tabletta. Erre különben is kicsi az esély.

Üdvözlettel:

Dr. Csuth Ágnes, rovatvezető

családorvos

'

2010. nov. 27. 01:53
 4/8 anonim ***** válasza:
92%
Kedves előző hozzászóló, a tüdőbe egy csomó minden be mehet. Ugyanis a légcső a trachea csak az első elágazódásig tart, onnan már bronchusokról beszélünk, ami igenis a tüdő része. Oda igenis bárminemű anyag víz kaja stb. lazán bejuthat, ha az ember dumál mondjuk evés közben. Ami bejut azt a szervezet igyekszik kiköhögni, különben elkezdünk fulladozni. Ha nagyon apró részecskék kerülnek be például korom, azt a légutak falán lévő kinocilliumok söprűként igyekszenek kisöpörni, több kevesebb sikerrel.
2010. nov. 27. 11:53
 5/8 anonim ***** válasza:
58%
Ja és rákerestem a víz, tüdő kifejezésre. Amiket a Google kidobott az mind a tüdő VIZESEDÉSÉRE vonatkoztak. Ami egy teljesen más helyzet, mint a félrenyelés, mivel ott a víz a tüdőben keletkezik és nem a légcsövön át kerül oda.
2010. nov. 27. 11:57
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mehet víz a tüdődbe.

De a tüdőd gondoskodik róla, ne aggódj.

Egy vízzel nincs probléma.

Ha tej, akkor az immundendszered mozgósítsa önmagát

hogy eltávolítsa a tejet.

Viszont egy kaja a tüdőben be lesz vonva "mucus"-al ami egy eléggé csúszós, síkos anyag és ezért egyszerűen csak fel tudod köhögni.

2011. okt. 23. 22:41
 7/8 anonim ***** válasza:
86%

Kedves okostóbiás!

A válaszoló doktornő nem azt írta, hogy nem kerülhet víz a tüdőbe, hanem azt, hogy kicsi az esélye. Az nem ugyanaz.

2011. okt. 23. 22:53
 8/8 anonim ***** válasza:
25%

Nekem írtad?

Egyébként nem ugyanaz.

Viszont mind a kettő helytelen. :)

2011. okt. 23. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!