Ivás étkezés előtt vagy után?
Ha fogyózol, igyál előtte is és utána is. És két étkezés között annyiszor, ahányszor csak megéhezel!
Ha nem fogyózol, általában csak utána szoktunk.
A folyadék akadályozza a tápanyagok felszívódását. Egyes vélemények szerint ezért csak kaja után fél órával szabad inni, közben és előtte nem. (Előtte fél óráig.)
Fogyózóknak szokták ajánlani, hogy igyanak evés előtt, mert az eltelíti őket és kevesebbet esznek. De ez több okból nem szerencsés: 1. aki fogyózik, az amúgy is kevesebbet eszik, és ha az még fel sem szívódik, akkor könnyebben alakul ki vitamin- és ásványianyag-hiány; 2. lehet, hogy a víz miatt tényleg kevesebbet eszik, de hamarabb meg is éhezik, folyton kajára gondol, és előbb-utóbb feladja a fogyózást és bezabál; 3. én bármikor bármennyit iszon, ugyanannyit tudok enni, szóval nem is hiszek benne.
Megjegyzés: én egész nap sokat iszom, evés közben is. Ha nem teszem, elmegy az étvágyam, hányingerem lesz.
A legjobb megoldás szerintem ha akkor iszol, amikor szomjas vagy. :)
az első kommentelőnek üzenem, hogy csak jóízűen :))
Amúgy igen arra voltam kiváncsi, hogy milyen hatásai vannak, hogyha étkezés elött/után iszunk. Szoval hogy mi a különbség. Pl ahogy leirtátok hogy ha kaja elött iszunk akkor nem szívódik fel olyan jól a tápanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!