Mi történik egy pattanással, ha nem nyomják ki?
Anyám mindig kinyomkodja a pattanásaimat, ami nagyon zavaró és nagyon fájdalmas.
A hátamon ráadásul nagyon sok van és azok nagyon nagyok.
Ha nem nyomják ki őket bajom lesz?
Vagy kezeltetni kell?
Valamint a karomon a melleimen és a vállaimon furcsa pirosas foltok vannak. Nem hiszem hogy szőrtüsző gyulladás, mert nem nő ki belőlük szőr, viszont ha megnyomom őket, furcsa faggyúszerű fehér váladék jö ki belőle. Nem genny.
Valaki segítsen!!!
Gondolom kifakadna egy idő után.
Azokban a piros foltokban is van valami gütymő. Ha sokáig nyomod, akkor egy idő után kiugrik belőle egy kis fehér göböcske, ami kemény. Na, az a közepe. Mi így hívjuk. Ha az kijön, akkor utána elmúlik. Nekem legalábbis. Pl. államon mindig kijött egy ilyen piros folt, ami fájt. Kinyomkodtam, de csak úgy nagyjából. Egyszer fogtam magam és jól megnyomtam. Nagyon fájt. Kettő ilyen kemény fehér göb is kijött belőle. Azóta sem jött ki újra.
Egyébként jobb lenne kozmetikusra/ bőrgyógyászra bízni magad, ha ilyen sok gond van a bőröddel.
Lehet valamit csinálni, hogy végleg elmúljanak a kis szemetek?
18 éves fiú vagyok és nagyon zavarnak az ismerkedésben.
Menj el a fent javasolt szakemberekhez. Ha majd idősebb leszel, akkor jó eséllyel változik meg a faggyútermelésed és ezek a gondok megszűnnek. Addig pedig rendszeresen kell tisztítani a bőrödet.
Nem szégyen pasiknak sem kozmetikushoz menni. Főleg ebben a korban.
Én azt mondom, menj el bőrgyógyászhoz. Minek szenvednél, ha van rá gyógymód?
Súlyosabb esetben tabletta, enyhébb esetben kenőcs. Nekem a kettő kombinációja két hónap alatt eltüntette a patikat.
Én magánorvosnál jártam, nem volt olcsó, de megcsináltam egy fél éves kúrát és soha többé nem jöttek vissza a pöttyök. (ezt volt 17 éves koromban, most 23 vagyok)
Szerintem ne hagyd h anyukád nyomkodjon. Gondolom ő nem kozmetikus. És szerintem nem is tudja szakszerűen kinyomni, így lehet h 1 pattidat már 3x kinyomta. ( Én is bele esek néha olyan dolgokba, hogy meglátok a barátomon egy pattit és kinyomom könyörtelenül, de nem tudom h szakszerűen -e? A nőneműek hajlamosok a pattinyomások szüntelen szenvedéjének élni. Egyszerűen élvezzük. :D )
Egyezz meg vele, h elmész kozmetikushoz 3 havonta. És szépen elmúlnak majd. Abban az esetben kell bőrgyógyászhoz menni, ha tényleg elfajultak a dolgok a hátadon, de ezt majd a kozmetikus közli :)
Én 13 éves koromba kezdtem járni, hát én meg kell mondjam nem volt korai. Az összes osztálytársam tiszta ragya volt, én meg kisimult :D
Jah és ne parázz kozmetikustól. Van a kezelésnek jó része is, a végén jól megmasszíroz :)) Hm...megérni :)
A legtöbbjük szerintem leszárad, vagy ha nagy, akkor betokosodik, begyulladhat.
Szerintem is megéri elmenni kozmetikushoz. Legalább megnézi a bőrödet, tanácsot ad, kitisztítja a bőrödet, hidd el nagyon szupi érzés, utána sokáig tiszták maradnak a pórusaid. Ahova én járok, oda sok fiú is jár, és teljesen természetesnek veszik.
Amúgy pedig tényleg ne nyomkodd. Ez egy ördögi kör sajnos, mert ha sokat nyomkodod, azzal faggyútermelésre készteted a bőröd, és elszaporodhatnak rajta a bacik, amik szintén elősegítik a mitesszerek, pattanások képződését. Aztán persze idegesít a patti, és nyomkodod, ezért egyre többen lesznek a kis aljasak. Szóval ne nyomkodd.
Szerintem vegyél drogériában valami arclemosó tonikot, azzal tisztítsd szépen meg a bőröd minden este. A másik ami tök jól bevált nálam a szappan tusfürdő helyett, szárítja a bőrt, így nem lesz zsíros, és pattanásos. De ilyenkor viszont kell testápoló.
22L
Kösz a tanácsot.
Nekem az a problémám, hogy a karomon és a hátamon meg a fenekemen van rengeteg.
Mióta lefogytam sokkal de sokkal jobb, viszont még így is túl sok van.
A hátamon régen nekem is nagyon sok volt, ha végighúztam a kezem elég puklis volt. De a szappan nekem tényleg bevált. Az annyira szárít, hogy esélyük sincs a faggyúmirigyeknek. A fenekeden meg nem lehetséges, hogy azért van sok, mert szoros az alsónacid? Mert akkor befülled alatta a bőr, nem tud szellőzni, stb. Ha meg nem az alsónacid szoros, akkor lehet, hogy a nadrágod, farmerod tapad túlságosan a fenekedre. Vagy műszálas, vagy az anyaga irritál. Szerintem megérne egy próbát, hogy beszerzel pár új boxert vagy amit hordasz alul, a lényeg hogy pamut legyen. sok sikert
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!