Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Koponyatörés után egy kb.1cm2...

Koponyatörés után egy kb.1cm2 méretű szilánkot nem tudtak megmenteni, a helyén maradhat mélyedés?

Figyelt kérdés
Az orvos szerint ott "kötőszövet" fog kialakulni, de nem tudom végül megmarad-e a koponya eredeti íve, szerintetek? Amúgy a kötőszövet milyen minőségű, van olyan szilárd, mint a csont? És mennyi idő míg kialakul? 1000 köszi a válaszokat!
2010. nov. 17. 01:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem sokkal jobb megoldás, ha fémmel pótolják a hiányzó részt, pl. titánnal, vagy ilyesmivel. Az orvos egy agyalágyult idióta, ha szerinte rendben van az hogy "ott kötőszövet fog kialakulni". Nyitott koponyával mászkálni már az álmoskönyvek szerint se jelent túl sok jót...
2010. nov. 17. 02:08
 2/4 A kérdező kommentje:
Azt mondjuk nem írtam, hogy a törés a homlok üregbe történt, tehát azért nincs szabadon az agy:) De ebben a kötőszövetes dologban egyelőre én sem bízom:\ Nehezen tudom elképzelni, hogy a hiányzó darab helyére visszanő valami hasonló formájú csakúgy magától. Biztos sok dolga van egy idegsebésznek, de azért jobban esett volna, egy valamivel részletesebb tájékoztatás...
2010. nov. 17. 08:53
 3/4 anonim ***** válasza:

A kb. 1 négyzetcentiméternyi defektus semmi problémát nem okoz, nem fogják fémlemezzel "megpatkolni". Valóban ki fog alakulni a helyén kötőszövet, felette pedig a bőr több rétege zár. Ahogyan írtad, alatta nincs sérülékeny agyszövet. Gondolj bele, a babáknak a fején is elég sokáig vannak legalább ilyen méretű "lyukak", a kutacsok. És mesterségesen is képeznek ilyet sebészileg, ha valakinek agyburok alatti bevérzése van (subduralis haematoma). Egy fúrt lyukon keresztül bocsájtják le a vérömlenyt. Utána csak összevarrják a bőrt és a beteg 100 évig él vidáman.

A kialakult kötőszövet nem lesz olyan keménységű, mint a csontszövet, de valószínűleg nem is kell nagy erőbehatásoknak ellenállnia. Úgy gondolom, hogy komoly deformitás sem marad vissza a gyógyulásod után.

2010. nov. 17. 21:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem is tudom, én inkább kérném hogy foltozzák be fémmel. Nyugodtabban alszom tőle, és ha mégis beverem a fejem, nem kell azon paráznom hogy úristen, vajon megsérült-e a lágyagyhártya...
2010. nov. 17. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!