Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nálam tapasztaltabb vércukorsz...

Nálam tapasztaltabb vércukorszint mérő felhasználók, mit jelent az alábbi?

Figyelt kérdés

Megelőzési célból rászoktam az utóbbi időben a rendszeres vérnyomás- és vércukorszint mérésre.

Az orvosom egy Dcont Trend típusú mérőt ajánlott, ami tök jól és gyorsan működik.

A hozzá tartozó tesztcsíkokhoz a következő infókat adják:

"Az Ideál Teszttel mért eredmény megegyezik a plazma vércukor koncentrációjával. A vércukormérő készüléke mindig a plazmára vonatkozó vércukor koncentrációt jelzi ki, annak ellenérre, hogy a tesztcsíkra teljes kapilláris vért visz fel. Ez a teljes vérre vonatkozó eredményhez képest átlagosan 11%-kal magasabb értéket eredményez."

Ez azt jelenti, hogy egy pl. 5.8-as eredménynél a valós érték kb. 5.2?

Nagyon kezdő vagyok a témában, köszi előre is a válaszokat!

ma 16:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Én soha nem olvastam el az én készülékemhez mellékelt utasítást ilyen részletesen (Accu-check). Az általad közölt leírást úgy lehet értelmezni, hogy a készüléked nem azt jelzi ki, amit ténylegesen mért, hanem annál 11%-kal magasabbat. Mindenesetre az általad idézett leírás stiláris megfogalmazása csak arra jó, hogy elbizonytalanítsa a felhasználót.
ma 18:15
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes választ! Ez igazából a harmadik bekezdés a leírásban, semmi extra, de már itt elvesztem.

A mérés helyes metódusa pedig a második csepp vér, ugye? Az első nem koncentráltabb?

ma 19:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem, hanem azt, hogy nem neked kell felszorozni, hogy a valós értéket kapd. Tehát laborban, vénás vérvétellel, plazmából mérve, lenne ennyi, amit mutat.
ma 19:10
 4/5 anonim ***** válasza:

19.09.

Nem, az elsőt hígíthatja a fertőtlenítőszer, amivel lefújtad, és a szövetnedv, ami a szúrcsatornába beszivárgott.

Ezért letöröljük, és a másodikból mérünk.

ma 19:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Akárhogy is - inkább kicsit magasabbat mérjen. Egyébként a laborihoz képest teljesen megegyezett az otthoni eredményem.
ma 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!