Nálam tapasztaltabb vércukorszint mérő felhasználók, mit jelent az alábbi?
Megelőzési célból rászoktam az utóbbi időben a rendszeres vérnyomás- és vércukorszint mérésre.
Az orvosom egy Dcont Trend típusú mérőt ajánlott, ami tök jól és gyorsan működik.
A hozzá tartozó tesztcsíkokhoz a következő infókat adják:
"Az Ideál Teszttel mért eredmény megegyezik a plazma vércukor koncentrációjával. A vércukormérő készüléke mindig a plazmára vonatkozó vércukor koncentrációt jelzi ki, annak ellenérre, hogy a tesztcsíkra teljes kapilláris vért visz fel. Ez a teljes vérre vonatkozó eredményhez képest átlagosan 11%-kal magasabb értéket eredményez."
Ez azt jelenti, hogy egy pl. 5.8-as eredménynél a valós érték kb. 5.2?
Nagyon kezdő vagyok a témában, köszi előre is a válaszokat!

Köszönöm a részletes választ! Ez igazából a harmadik bekezdés a leírásban, semmi extra, de már itt elvesztem.
A mérés helyes metódusa pedig a második csepp vér, ugye? Az első nem koncentráltabb?

19.09.
Nem, az elsőt hígíthatja a fertőtlenítőszer, amivel lefújtad, és a szövetnedv, ami a szúrcsatornába beszivárgott.
Ezért letöröljük, és a másodikból mérünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!