IR lehet vagy teljesen normális meg ez?
Figyelt kérdés
Elvileg nem vagyok cukorbeteg a cukorterhelés szerint, de azért megpróbálok odafigyelni az étkezésre. Ma délután 1-kor tudtam enni először. Bulgurt ettem paradicsommal lila hagymával uborkával. Két szelet Tokehalfilével savanyú uborkaval. 5,0-5,2 cukorral kezdtem enni. Mértem fel órával később, akkor 6,3 volt a cukrom egy órára rá 4,8 másfél órára rá 5,6
A 6,3 és a 4,8 között kint voltam a kertben, kapaltam. A 4,8 és az 5,6 közötti fél órában meg már bejöttem . Normális ez az ingadozás?
28 evés F.
ápr. 19. 15:11
1/12 anonim 

válasza:

Nem az ingadozás nem normális, hanem a maga extrém súlyos hipochondriája!
Pszichiáter felkeresése erősen javallott!
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos hozzászólást.
ápr. 19. 15:42
3/12 Ypszilon1980 

válasza:

Ez 1 mérés volt. Szerintem ebből semmilyen következtetést nem lehet levonni. Mindenesetre valami nem stimmel. IR nem lehet, inkább túlzott inzulin érzékenység, de ez sem biztos.
4/12 A kérdező kommentje:
Általában a méréseim reggelelente 4,8-5,2 kajalasok után nagyjából mindegy mit eszek 6,8-7 körülig megy fel aztán estére 5-5,5 környékére visszatér. Ha viszont sok cukrot, csokit kenyeret eszek simán felmegy 8 ig is. Két óra elteltével is 6-6,3 köré csökken vissza. Kell 2 és fél 3 óra hogy 6 alá menjen.
ápr. 19. 17:25
5/12 anonim 

válasza:

Mi nem stimmel, Y? Tökéletes vércukor, fizikai munka hatására nyilvánvalóan lemegy, majd mikor vége a fizikai munkának, akkor egy hajszálnyit, de nem számottevően föl. Ez nem ingadozás! Tökéletes vércukorszintnél beteges dolog naponta 5-ször méricskélni! Pont az történik a vércukrával, aminek történnie kell!
6/12 Ypszilon1980 

válasza:

Az ingadozást nem én vetettem fel. Lehet én írtam rosszul, a nem stimmel dolgot én inkább mérési hibára vagy pontatlanságra értettem.
7/12 anonim 

válasza:

Ha baj van az inzulinoddal, jobb, ha nem eszel bulgurt.
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Estére ettem egy kis sonkát, tormát egy szelet barnakenyerrel meg egy darab főtt tojással. Ettem egy kis bulgursalatat meg egy mandarint és egy almát. Valszeg túl toltam mert evés után 10 percel 8-as cukrom volt. Tudom tudom beteges dolog mérni és nem is kell evés után 10 percel. Csak kíváncsi voltam hogy mizu
ápr. 19. 22:31
10/12 anonim 

válasza:

"Tudom tudom beteges dolog mérni": Na csakhogy az elmúlt 7 óra alatt rájöttél! Semmi baj az étkezés utáni 8-as cukroddal. A kényszerességeddel annál több!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!