Honnan tudják a vakok, hogy mi a divat?
Figyelt kérdés
Vakok válaszainak különösen örülnék.2010. nov. 10. 21:16
2/7 anonim válasza:
sztem a vakok nagyívben lesz@rják a divatot... van nagyobb gondjuk is.
3/7 anonim válasza:
Nem tudják, mi a divat, és nem is akarnak alkalmazkodni hozzá. Csak szépen akarnak kinézni, ezért soha nem mennek egyedül ruhát venni.
4/7 anonim válasza:
Szia. A kérdésed alapján hallottál a vakokat segítő beszélőprogramról, aminek segítségével mi is tudunk számítógépet használni, hiszen akkor nem írtad volna, hogy vakok válaszainak különösen örülnél. Én egy 19 éves lány vagyok, 4 (lassan 5) éve vak. Mivel emlékszem még nagyjából, hogy a ruháim hogyan néznek ki, tudom kombinálni őket. Ha új ruhát kapokt megkérdeze, hogy milyen színű, milyen minta van rajta. Ha valamiről nem tudom, hogy hogan néz ki, megkérdezem. A színeket is, ugyanis tudom,hogy nevetségesen néznék ki, ha mindenféle színű ruhát vennék fel, ezért inkább segítséggel összekombinálom a ruhadarabokat, hogy színben is menjenek egymáshoz. Az előttem szólókkal nem értek egyet, hsizen miért ne érdekelne minket a divat??? Azért mert vakok vagyunk, nem vagyunk igénytelenek! MIndig érdeklődöm, hogy mi a legújabb divat és igyekszem beszerezni az aktuális darabot. Nem nagyképűségből írom, csak hogy lássátok, hogy a vakoknak is fontos a divat: - szőrmével (természetesen mű) bélelt pufi dzseki, kockás sál, converse cipő - én így öltözködöm és jól érzem magam, mert tudom,hogy nem lógok ki a sorból, öltözködésileg, kizárólag csak azért, mert nem látok... A környezetünk lát és meg lehet (meg kell) kérdezni őket! Vivi, 19
5/7 anonim válasza:
Amit én mondtam, az egy okos, több nyelven beszélő bölcsészlánytól származik, aki ugyan nem vakon született, de az élete első néhány napján vakult meg. Ő nem figyelte a divatot, csak szeretett szépen öltözni, bár ehhez biztos kellett neki segítség.
Nem vagyunk egyformák, és éppen ez a jó.
6/7 A kérdező kommentje:
Kedves Vivi, köszönöm a válaszod. Én is abból indultam ki, hogy a vakok is szeretnének igényesen kinézni, érdekelt hogyan oldjál meg.
Gábor
2010. nov. 28. 11:41
7/7 anonim válasza:
Nincs mit! Azt nem tudom, hogy más vakok hogyan oldják meg, én így. Vivi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!