Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az igaz, hogy ha betegállomány...

Az igaz, hogy ha betegállomány alatt kimegyel az utcára, akkor táppénzcsaló vagyok és megbüntethetnek? Ha nem a dokihoz megyek mondjuk.

Figyelt kérdés
2010. nov. 10. 17:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez baromság. Egyedül lakom, amikor beteg vagyok, akkor is el kell mennem boltba pl, ha nem akarok éhenhalni vagy el kell mennem gyógyszertárba. Ha elmegyek dokihoz és hazafelé bevásárolok, akkor aki a boltban meglát, aszerint már táppénzcsaló vagyok. Jó, mondjuk ne fuss össze egy plázában, moziban, vidámparkban a munkatársaddal, de azt honnan tudja valaki hogy te vizsgálaton, magánorvosnál voltál. Attól, hogy nem az SZTK-ból jössz ki, még nem lógsz.
2010. nov. 10. 17:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Egy konferencián voltam és azt állította egy munkatársam, h feljelenthet és megbüntetnek. De azt is mondta, h az utcára se léphetek ki, csak az orvoshoz.
2010. nov. 10. 17:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez így igaz! Ha van rosszakaród, akkor kérhetnek valamilyen ellenőrzést, és ha nem vagy otthon akkor van retorzió.

(főnökök szokták kérni)

2010. nov. 10. 18:17
 4/7 A kérdező kommentje:
És mit szabhatnak ki rám, ha utcánjáráson kapnak?
2010. nov. 10. 18:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Igen, a konferencia gáz, mert felmerülhet, hogy azért mentél táppénzra, hogy elmenj a konferenciára, ha amúgy nem engedtek volna el a munkahelyedről. Ha meg a munkádhoz kapcsolódik, akkor azért nem mehettél volna el, mert az olyan mintha bementél volna dolgozni, szóval vagy táppénz vagy fizetés. Így tényleg feljelenthetnek táppénzcsalásért.

Nem mindegy, hogy az utcára mész ki vagy konferenciára, szórakozni, bulizni mész.

2010. nov. 10. 18:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Természetesen ki lehet menni az utcára. Ha ellenőrzést kap valaki, akkor egy orvosbizottság dönt a munkaképességről.
2010. nov. 10. 19:53
 7/7 A kérdező kommentje:
ok, értem. köszi
2010. nov. 10. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!