Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 140 kilós férfi vagyok, le...

140 kilós férfi vagyok, le szeretnék fogyni, hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés

27 éves férfi vagyok, elhatároztam, hogy életmódot váltok, mert le szeretnék fogyni.

Hogyan kezdjek hozzá, mit javasoltok?

tegnap 21:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
Napi két óra gyaloglás, és közben próbálj meg visszafogottabban étkezni.
tegnap 22:00
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem kezdd azzal, hogy jegyezd fel, hogy mit és mennyit eszel és számold ki, hogy az hány kalória. A napi mozgást is érdemes feljegyezni. Testmozgásnak én az úszást merem javasolni, hogy az ízületeidet ne koptasd el idő előtt. A bevitt kalóriákat óvatosan csökkentsd. Naponta 1x mérd a súlyod azonos feltételekkel (pl. reggel felkelés és wc után kávé, reggeli előtt). Az eredményt jegyezd fel. A súly mellett a haskörfogat is érdekes lehet. A jó fogyókúra hamarabb látszik a centikben, mint a kilókban, hiszen izmosodsz. Vizesedés miatt lehetnek furcsa ugrások vagy megakadások, de csak ugyanúgy folytasd, amit elterveztél, ne add fel.
tegnap 22:02
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is az úszást javaslom.
tegnap 22:05
 4/11 anonim ***** válasza:
A biciklizés is jó, mert a gyors mozogás élményt ad, de közben nem terheled nagyon a lábaidat.
tegnap 22:11
 5/11 anonim válasza:
100%

Elsősorban mindenképpen ki kell tartanod, ez lesz a legnehezebb része. Két lehetőség van, amit akár egyszerre is csin0álhatsz viszont azt nagyon nagyon nehéz betartani.

Első lehetőség napi kalória deficitednek kell lennie, először számold ki ezen az oldalon [link] és válaszd ki az activitynél hogy BMR. (De más oldalon is ki lehet számolni, csak példaként hoztam fel) Miután ez megvolt, utána láthatod hogy azzal hogy létezel, nem mozogsz egy másodpercet se, mennyit fogyaszt a tested egy nap. De ha fizikai munkát végzel akkor érdemesebb az active lehetőséget választanod. Nos, ha a BMR-t választottad akkor abből levonsz egy 3-400 kalóriát és az a napi kcal amit max bevihetsz, nem kell brutálul betartani viszont a lényeg hogy számold mennyit viszel be, és tartsd magad hozzá ez a legeslegfontosabb. Ha egészséges akarsz lenni akkor egészséges kajákat eszel, ha nem, nem. Akkor azt eszel amit szeretnél, akár egy zacskó csipszet is. A lényeg hogy jóllakva érezd magad egész nap úgy, hogy nem lépted át a limitet, érdemesebb kiporciózni kisebb adagokra és 4-5 óránként enni.

A második opció időigényesebb. A rendszeres testmozgás, napi 1-2 óra futás/kocogás esetleg a kondiba lemenni súlyokat emelgetni, a lényeg hogy megemelje a pulzusodat. Itt is a lényeg hogy ne hagyd abba. Kihagysz egy napot és azt fogod érezni hogy "így sokkal jobb". Az első pár hónap nagyon nehéz lesz, rá kell szoktatnod a szervezeted arra hogy aktívan mozogsz.

Itt arra kell figyelned hogy kajálás után ne nagyon fuss. Nem fogod jól érezni magadat és abbahagyod a pi**ába mielőtt elkezdted volna rendesen:'D

Meg hát itt se lehet minden szart össze enni csak azért mert ,,mozogtam ma egy csomót" mert akkor ott leszel hogy, bevittél extra 400 kalóriát és utána leedzetted, az annyit eredményez hogy se nem fogysz, se nem hízol, hanem egálba megmarad az eredeti súlyod. Minimális "fogyókúra" itt is szükséges.

És ugye a kettőt kombózni, nem ajánlom, maximum ha nagyon brutálul elhatároztad. De ember legyen a lábán aki ezt a kettőt egyszerre csinálta. Ez a legeredményesebb, de itt kettőnek a negatívumát kombinálod eggyé. Kezd kalória deficittel, majd ahogy szépen lassan hozzászoksz ahhoz, bevezeted a testmozgást is. Mindenképpen sok vizet igyál, és sok sikert és erőt hozzá!

tegnap 22:27
 6/11 anonim ***** válasza:
87%
Csináltass egy laborvizsgálatot, abból azonnal kiderül, hogy van-e valami probléma a cukor anyagcserével (ilyen túlsúlynál nagy valószínűséggel van). Innen érdemes továbbmenni.
tegnap 22:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Orvos, aztán kardió ésszel és kalórianímusz.
tegnap 22:41
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Labor már volt a héten, szerencsére minden rendben, cukor anyagcsere probléma sincs.

tegnap 22:51
 9/11 A kérdező kommentje:
Részben ezért is szeretném ezt “megfogni”, amíg nincs semmi baj, illetve önmagam, a közérzetem javítása érdekében is.
tegnap 22:52
 10/11 anonim ***** válasza:
Miket és mennyit eszel egy nap, mennyi az aktivitásod?
tegnap 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!