Anyum már évek óta alkoholt iszik és nem tudja letenni végleg és a mai naptól megmondom neki, hogy soha többé ne igyon, mert nagyon rossz vége lesz az ebésznek. Szerintetek megfogadja azt, hogy többé nem iszik vagy sem?
Sziasztok!
A családban sem apum sem én nem iszunk alkoholt, pedig én több mint 20 éves vagyok, de én csak nagyon ritkán 1-szer 2-szer iszok szilveszterkor meg születésnapot és én nem viszem túlzásba úgy, mint ő és én csak tényleg ünnepekkor iszok nem mindennap.
De viszont anyum 1 hétben 3-szor vagy 4-szer költ 2 üveg 750ml-es borra meg likörre és a 750ml-es bort 30 vagy 1 óra alatt megissza kólával a likőrt meg 10-15 perc alatt.
És egyszerűen sokszor ha iszik, akkor sokszor a beszédstílusa olyan agresszív lesz, aminek egyáltalán nem örülök neki illetve sokszor el szokott aludni a széken a konyhában, aminek úgy szintén nem annyira örülök.
Amúgy ha lenne segítség meg leszokás, akkor az nagyon jó lenne.
Ja és ha leállna végleg az alkoholról anyum, a pénz is megmaradna meg a mája is rendbe jönne meg a szíve is na meg persze a vérnyomása is helyreállna neki.
Amúgy még amit a végén szeretnék nektek elmondani, hogy nagyon mérges meg szomorú vagyok, hogy most itt tart anyum, és nem szeretné végleg elhagyni az alkoholt, mert neki bizonyám segítség kell és csak az egészsége romlik meg a szervezete.

Biztos szeretné, de nem tudja. Az alkoholizmus gyógyíthatatlan.
Viszont vannak életmód terápiák, melyek segítenek megtanulni kiszállni belőle.
Orvoshoz kéne fordulnotok.

Olyan értelemben gyógyíthatatlan, hogy az alkoholista mindig megmarad alkoholistának, tehát leszokás után ha inna, akkor megint kezdődne minden elölről. Nem véletlen, hogy az AA-ban úgy mutatkoznak be az emberek, hogy "X vagyok, alkoholista" (és nem "alkoholista voltam).
Kérdező, az anyukád csak maga határozhatja el, hogy leteszi az alkoholt. Semmivel nem fogjátok tudni ti rávenni erre.
Ez egy nagyon jó oldal:

Miért a bagós leteszi a bagót kérésre? Dehogyis.
A pia ugyanez. Anyád függő, nem látja be, ergo nem fog orvoshoz menni vele - erőszakkal pedig nem vihetitek el.
Én is alkoholista vagyok.
Már nem ivó alkoholista, de éveken keresztül keményen toltam a dolgot, és pont szrtam le, hogy ki mit mond :D
A függőség az ilyen.

Amúgy mondok egy rossz hírt a mai nappal kapcsolatban.
Arról van szó, hogy mondtam anyumnak, hogy soha többé ne igyon meg milyen sok problémát okoz az alkohol a szervezetjével és azt mondta nekem, hogy most fejezzem be, mert ő velem nem foglalkozik és a pszichiátriára fog engem vinni meg hogy ő 1-2 pohár boroskólát iszik.
Igen 1-2 pohárral, amikor 1 egész üveg 750ml bor elfogy sokszor? Mert az nem 1-2 pohár az rengeteg ml bor!
Amúgy annyira megbántott ezzel a szöveggel engemet, hogy hazaértem lefeküdtem és sírtam sajnos.
De amúgy felidegesítette magát, amit mondtam neki, hogy ne igyon.
Ezért voltam csendben már egy jó ideje és tudtam, hogy sírva fogok fakadni otthon amint lecsesz engemet.
Amúgy lehet, hogy nem 3-szor, 4-szer iszik hetente, hanem 1-szer, 2-szer iszik nem tudom már számolni azt, hogy mennyiszer megy el 1 héten italra a pénz kb., de akkor is én jót akarok neki nem rosszat.
Amúgy én amikor 6 éves voltam vagy mennyi lehettem, akkor engemet anyum pszichiátriára vitt, mert nem lehetett velem bírni, de mostmár lehet velem bírni, mert én kinőttem belőle, meg ha rámjön a rage párszor játék közben, akkor az még nem jelent semmit, mert gondolom sokan rage-elnek videójáték közben.
Amúgy köszönöm szépen az összes választ a mai kérdésemmel kapcsolatban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!