Miért lakok jól az “egészségtelen” ételekkel ès miért korog a gyomrom egy egészséges ebéd után?
Csak érdekelne a biológiai háttér. Nincs rajtam plusz kiló és alapjáraton egészségesen étkezem, heti 1-szer “bűnözök”. DE. Hallani, hogy a cukros, magas glikémiás indexű dolgoktól hamar éhesek leszünk újra, míg a lassú felszívódású élelmiszerektől nem.
Nálam így működik:
Ha megeszek 1 tábla csokit vagy néhány tortaszeletet, hosszú-hosszú órákig szuperül vagyok, akár 24 óra is eltelik, mire újra megéhezem, így 1 teljes napig nem eszek utána, annyira feltölt.
Ezzel szemben egy ugyanolyan kiadós, ám egészséges ebéd után már fél órával korog a gyomrom. Ma ettem 35 dkg mézes-mustáros csirkét 15 dkg barna rizzsel, 2 db sült almával és 1 db avokádóval. Plusz vizet ittam. 30 perc után korgott a gyomrom, de már étkezés befejeztével éreztem, hogy ez kevés lesz.
Mindig ez van amúgy. Sütivel 24 órát birok és csak másnap éhezek meg legközelebb, normális kaja után pedig iszonyat hamar éhes leszek. Tudnék még enni egy isteni finom, cuccos zabkása után, egy isteni tükörtojás+zöldségek+1 szelet teljes kiőrlèsű házi kenyér után, 30 dkg csirke+ édesburgonya+görögsaláta+ mozzarella után. A normál kaják után max 1-3 óra, amíg megéhezek. Bezzeg 4 db Esterházy torta szelettel másnapig elvagyok.
Ez már 20 éve ilyen, csak kíváncsi lennék, hogy miért nem lakok jól a lassú felszívódású dolgokkal?
És miért laktat sokkal jobban a süti? De ez lehet keksz tejjel, péksütik, raffaello, stb.





Az okát nem tudom, de az én szervezetem is ugyanígy működik. Az egészséges ételektől éhes maradok, mindegy mennyit eszem belőlük.
Ha reggel megeszek 4 nutellás palacsintát, akkor másnap délutánig elvagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!