Persze, mindenképpen. A szűrővizsgálatok nagyon fontosak.
ma 11:33
2/9 anonim válasza:
Soha többet nem engedem présgélbe tenni a melleimet. Kizárólag ultrahang. Az az idióta bekapcsolta, otthagyott, hogy adminisztráljon valamit, a gép meg nem állt meg, nyomta a prést tovább, s azt hittem, már elordítom magam. Nagyon kiosztottam a nőt.
ma 11:34
3/9 anonim válasza:
2, ezt csak az hiszi el neked, aki nem tudja, hogy ez nem történhetett meg.
Üdv egy rtg szakasszisztens.
ma 11:39
4/9 anonim válasza:
Ha szedtél fogamzásgátlót, csomó van a melledben vagy volt daganatos a családodban, akkor a korai felfedezést segítheti a szűrés. Magában nem használ, nem gyógyít meg. A mértéktelen préselést én büntetném, legalábbis végleges szakmai eltiltással.
ma 11:42
5/9 anonim válasza:
Édesanyámnak 2019-ben mammographiával állapították meg, a még kitapinthatatlan emlő tumort. Műtétileg eltávolították a daganatot, a környéki nyirokcsomókat (nem volt bennük sem áttét!). Nem kellett előtte utána sem sugárkezelés, sem kemo. Lehet, hogy fél év múlva már nem ússza meg ennyivel. Nagy szerencséje volt, hogy időben volt szűrésen! Ma 83 éves és köszöni jól van.
Én is rendszeresen járok mammographiára. Nem mondom, hogy kellemes (összenyomják az emlőt), de simán ki lehet bírni.
ma 11:43
6/9 anonim válasza:
4, akkor van értékelhető felvétel. Kinek jó, ha meg kell ismételni?
ma 11:44
7/9 anonim válasza:
6. Így igaz. Akkor lesz jó a vizsgálat, ha "megkínoznak". De ki lehet bírni. UH-val pedig sajnos nem mindent lehet látni. Nem véletlen, hogyha az UH-n valamilyen bizonytalan eltérést látnak, akkor megcsinálják a mammographiát is.
ma 11:48
8/9 anonim válasza:
6: Akit ismerek, hogy így megkínozták, azóta nem megy egyáltalán. Kinek jó ez?
ma 11:57
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nekem kicsi melleim vannak. Akkor azt nem is lehet így mammográfiás vizsgálattal vizsgálni?
És nem lehet, hogy éppen a "kínzás" miatt lesz vmi baj?!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!